Koner maler ikoner

Fernisering torsdag den 25. november kl. 14-15.30 
Udstillingsperiode 25. november 2021 – 26. januar 2022

Susanne Bojsen fra gruppen fortæller:” I den Orthodokse Kirke myldrer det med ikoner, og gennem dem kan mennesket få kontakt til Gud og omvendt. Ikonen er et vindue til en guddommelig verden og som ved alle vinduer kan man både kigge ud og ind. Faktisk kigger ikonerne på os.

De forkynder evangeliet i billedlig form, og deres store øjne og ører viser, at de lytter til os, velsigner os, ser os. På den måde skaber de forbindelse mellem beskueren og Gud.
Mange ikoner har gennem tiderne haft undergørende virkning. F.eks Gudsmoder Vladimirskaja som er en af det russiske folks helligste skatte.”

Vores ikongruppe har eksisteret i 20 år, men er med tiden blevet til 3 – 4 personer, som forsøger at mødes hos Anette Folkmar en gang om ugen.
Foruden Anette Folkmar er vi Tove Brink Mouritzen, Margaretha Nielsen og Susanne Bojsen. Vi har fået undervisning gennem mange år.
Yderligere inspiration og viden har vi fået gennem rejser i Rusland, Balkan, Grækenland, Rumænien m.m.

Vi kan ikke undvære at skrive ikoner, hvor vi gentager gamle ikoner.
I starten blev vi betaget af den skønhed de udstråler, men opdagede hurtigt at der var en åndelig side af ikonmaleriet, en form for bøn, som giver en fantastisk indre fred, når vi i mange timer er dybt koncentrerede om ikonen.
At skrive ikoner er en slags meditation” fortæller Susanne begejstret.
Vi håber meget, at besøgende kan få samme oplevelse.