26. september – 27. november: Freja Alice Mie Skov

 

Magien findes på Aroma

Freja Alice Mie Skov præsenterer sin nye udstilling ”Magien findes” torsdag den 26. september kl. 14-16, hvor hun er til stede ved ferniseringen på Café Aroma, som byder på en forfriskning og lidt snacks.

Kunstneren fortæller: ”Jeg har været kreativ hele mit 60 år lange liv. Jeg tror, det var min mor, der inspirerede mig, idet hun pga. trange kår var nødt til at være kreativ og opfindsom med alt. Jeg har været vidt omkring i det kreative univers, men det er først for ca. 10 år siden, at maleriet kom ind og tog over.”

Freja Alice mødte helt tilfældigt et spændende menneske, som holdt malerkurser. Hun meldte sig til et weekendkursus og var helt solgt. ”Bortset fra det, er jeg autodidakt”, forklarer hun. ”Jeg har skabt min helt egen stil og kalder min stil eventyrsurrealistisk, koloristisk”.

Når Freja Alice går i gang med et nyt maleri, har hun en overordnet idé, og så udvikler billedet sig igennem processen. Det kan godt være, hun har et tema for et maleri, men sommetider lever det sit helt eget liv, og derfor ender temaet med at blive et andet. ”Farver betyder meget for mig, og er en vigtig del af mit udtryk”.

Freja Alice bruger ofte symboler i sine malerier. Hvis man giver sig tid til at kigge nærmere på billederne, vil man finde fortællinger og budskaber og de vil vække følelser. ”Jeg får tit at vide, at man bliver glad af at se på mine malerier, ikke mindst pga. farverne. Så er et af mine mål nået”, fortæller Freja Alice. Hun har i mange år arbejdet meget med det spirituelle og dette bærer hendes malerier også tydeligt præg af.

Inspirationen finder Freja Alice i sig selv, i dagligdagen, i mennesker hun møder og i samfundet. Hun bruger maleriet til at stille spørgsmål, til at kommentere og til at se muligheder på trods.
”Jeg ønsker også med min kunst, at man får en oplevelse af det positive, at eventyret findes, at magien findes, sommetider skal vi blot formå at få øje på de små ting, men også at det nytter at gøre noget”.
Der er et drømmende univers over billederne. Billederne opfordrer til, at det er tilladt at drømme, at være sig selv, at være anderledes og måske går drømmene i opfyldelse?

Freja Alice Mie Skov håber, at man har lyst til at fordybe sig i hendes malerier, for på den måde at få en oplevelse.

Udstillingen kan ses indtil 26. november i caféens åbningstider.

Fredag d. 4. oktober kl. 14.30: Show & komik med “Gnavne, gamle mænd”

“Gnavne gamle mænd” er tre af Danmarks mest erfarne og rynkede historiefortællere i et forrygende fortælle-show. Her spiddes alderdommens glæder og fortrædeligheder i pinlig ærlighed, grov humor og befriende latter.

De tre gamle mænd – Carl Erik Lundgaard, Gravers Graversen og Jens Peter Madsen – udtaler samstemmende: ”Mange hævder, at vi gamle mænd er gnavne, i hvert fald mere gnavne end andre. Det er simpelthen en fejltolkning af facts!

Det er sandt, at vi er ældre, men vi er også mere skarpsynede, vi er mere velformulerede, vi er mere realistiske, vores analytiske evner mere trænede, vi er endog ind i mellem overbærende, og frem for alt er vi mere ærlige end dem, der er yngre. Naturligvis! Det er alt sammen udtryk for vores enorme livserfaring.

I vores show ”Gnavne Gamle Mænd” deler vi villigt og rundhåndet ud af vores erfaringer, vores oprigtige syn på omverdenen og dens mangler og aldersdiskriminerende  tiltag. Vi lader humoren og komikken dominere hele vejen igennem, også når det gælder egne mangler og særheder…”

Velkommen!

 

Ingefær får bugt med de sidste baciller

Foråret viser sig fra sin våde og råkolde side, og det kan være svært at slippe af med den sidste småskranten. I Café Aroma vil vi gerne gøre vores til at styrke modstandskraften. Derfor har vi tilbud på vores populære Rochester ingefærdrik April ud. Vi sælger to valgfri flasker til kun 150 kr.

Rochester Ginger er en drik med en kraftig skud ingefær. Perfekt til langsom nydelse, hvor de mange smagsnuancer fylder munden, eller som et hurtigt spark af energi, efter morgenmaden. Rochester Ginger er en drik der varmer og liver op – uden alkohol. Vi har den klassiske, der sparker som et muldyr, en lidt sødere mørk variant, og Root Ginger, en mildere 4820606194_b1ff0fe53fudgave med et strejf af citrus.

Vi har også nye lækre balsamico og olivenolier at byde på. Blandt andet kan vi tilbyde en hasselnøddebalsamico, med en rund og mild smag. Vi har også friske nye varianter med blåbær, solbær og appelsin, samt jordbær og rabarber. Balsamico er en aromatisk, fadlagret eddike, der er god som ingrediens i saucer, klæder alle slags blandede salater. Desuden kan balsamico indkoges til en sirup der er dejlig til oster og desserter.

Vi glæder os til at se jer!

Nyhedsbrev Marts 2014

Kære gæster!

Foråret lader til at være kommet for at blive, og det er også blevet tid til et nyt nyhedsbrev.  Forår betyder at der sker meget nyt, og det vil man også komme til at mærke i caféen, i menuen, og i butikkens varesortiment.

I caféen

I nogen tid har vi ikke haft vores gode Uganda-kaffe, men den skulle være lige på trapperne. I løbet af foråret vil vi også introducere en ny spændende kaffe fra Costa Rica. Det bliver kort sagt et godt år for kaffeelskeren.

Forår i køkkenet

I køkkenet vil vi lade os inspirere af årstidens råvarer, og der vil ofte være spændende nye retter at finde på tavlen. Derudover har vi som altid vores populære brunch, chili con carne, burgere, samt vores lækre boller.

Vi er meget glade for at vores dygtige kok, Helle, har fået sin aftale forlænget, således at hun bliver hos os året ud.

Påsken i butikken

I Påsken er det skik at få lidt til den søde tand, og her kan butikken være behjælpelig med nogle alternativer til det almindelige chokolade-påskeæg. Vi har netop fået en dejlig blød karamel fra Irland, som kan få de fleste tænder til at løbe i vand. Den lækre fudge-karamel bliver håndlavet af tre søstre i Belfast og fås i mange smagsvarianter, f.eks. lakrids, smørkaramel, Madagaskar-vanilje, rom-rosin, havsalt og mange andre.

melting-pot-butter-fudge

Karamellen er kun en af mange ting som vi har fundet på livsstilsmesse i Herning. Vi kom tilbage, ikke bare med nye varer, men også med en masse nye indtryk og kontakter. I kan se frem til en masse nye typer lækkerier, som både vil blive brugt i køkkenet og være til salg i butikken.

Vil man give en mere blivende påske-gave har vi også netop fået nogle smukke fedtstensæg med afrikanske motiver. De vil gøre sig som dekoration på et anderledes påskebord.

For kaffe-elskeren kan vi også tilbyde flotte espresso-kopper i mange friske farver. Vi har tidligere haft disse kopper i et mere begrænset farve-udvalg, og nu tilbyder vi dem også i orange, brun, lime og pink, og til særlig lav pris. Kopperne er også perfekte til at servere en mousse eller anden dessert.

Endelig vil der i løbet af foråret være smagsprøver i butikken. I dag (27/2) vil der være smagsprøver på Melting Pot Fudge, og der vil være flere torsdage i foråret hvor man kan prøve vores lækre varer.

Kulturdage i Svendborg Socialpsykiatri

Den 21. marts og 28. april afholder Svendborg Socialpsykiatri. For gæster på Café Aroma betyder det, at vi holder lukket begge dage.  For borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien betyder det to dage med foredrag, debat og musik. Dagenes titel og tema er ’Livgivende relationer – Om resonans mellem mennesker’.

Idéen om resonans er idéen om kontakt mellem mennesker. Vi taler om god kemi, eller simpelthen at to mennesker ’kan’ sammen.  Dette er naturligvis ikke mindre vigtigt i forholdet mellem borger og støtteperson i socialpsykiatrien, og ligeså vigtigt er det at begge parter har lov til at sige fra, hvis relationen ikke virker. På skrift lyder dette ret ligetil, men kan ofte være mere kompliceret i dagligdagen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om resonans (og dens modsætning, dissonans), kan Lars Lorentzons Resonans I En Nøddeskal anbefales. (http://www.psykosocialrehabilitering.dk/images/pdf/resonans_i_en_nddeskal.pdf)

Lukkedage i foråret

Torsdag 4. og fredag 5. april, samt mandag den 14. til onsdag den 16. april er caféen lukket for gæster. Dette skyldes dels påsken og dels at personalet er på kursus.

Nyhedsbrev for Januar 2014

Kære gæster!

Vi håber at I allesammen har haft en god jul, og er kommet godt ind i 2014. I dette nyhedsbrev vil vi se lidt tilbage på året der gik, og frem på dét der lige er startet. Derfor er nyhedsbrevet lidt længere end sædvanligt.

Hos Café Aroma har vi fået et flot nyt gulv, som vi er meget tilfredse med. Vi vil gerne invitere jer alle, til at komme forbi og se caféens, og naturligvis nyde vores gode mad og kaffe.

Succesens pris

Køkkenet har haft en god og travl december måned, med rigtig mange gæster. Derfor har vi også haft mange reservationer, og det har vi været glade for. Nogle af vores gæster har dog oplevet at måtte gå forgæves, da alt har været optaget på grund af reservationerne.

Derfor har vi besluttet at gæster fremover kan reservere bord til selskaber på ca. 20 personer, men at sådanne forespørgsler skal bekræftes af både køkken og café.

Vedrørende ’mad ud af huset’, så er I fortsat meget velkomne til at rette henvendelse til os. I den kommende periode vil maden, der kan bestilles, tage sit udgangspunkt i vores aktuelle menukort. Så kom ind og se vores menukort, og lad os tage en snak om hvad I kunne tænke Jer.

Forbedring og forskønnelse

Vores servicegruppe, der tager sig af rengøring og vedligeholdelse, bliver sjældent nævnt i nyhedsbrevene. Det på trods at intet kunne fungere uden dem. Udover deres daglige arbejde med at holde café, butik og baglokaler, har servicegruppen i det forgangne år også fremstillet nogle meget flotte juledekorationer. Disse blev solgt i butikken, og forskønnede den betydeligt. De var også et hit hos Jer, og vi fik hurtigt udsolgt.

I forbindelse med installationen af det nye gulv, har vi også fået en ny trappe til køkkenet. Her skal servicegruppen fabrikere et gelænder, hvilket bliver noget helt nyt for dem, og noget vi alle ser frem til.

Januar betyder udsalg!

I butikken sætter vi det nye år i gang med et Januarudsalg. Dette er en lejlighed til at prøve vores lækre julemarmelade (som er dejlig hele året rundt) til en favorabel pris. Vi kan også byde på en Mulled Berry Punch, en krydret og økologisk drik der varmer på kolde eller våde dage.

Udover vores tilbud, har vi som altid smukke lys fra Vance Kitira. I har måske set lysene I dekorationerne på Danmarks Radios Aftenshowet. Lysene har en flot levende tekstur, og samspillet mellem lysets flamme og farve er fantastisk. Vi kan tilbyde lysene i mange farver, såsom hybenrose, turkis og ananas. Farver der frisker op når vejret er vådt og gråt.

Ny honning

I butikken er vi stolte over at kunne tilbyde Jer en virkeligt god lokalfremstillet honning, direkte fra biavleren.  Her giver vi ordet til avleren selv:

Efter at have gennemlevet en krise i foråret 2013 hvor jeg var indlagt 2 uger på P i Svendborg, mener jeg at det er nødvendigt at vurdere om jeg lever og arbejder som jeg helst vil. Resultatet af mine overvejelser er Ambrosius Honning.

Konceptet bag Ambrosius Honning er at holde bier på deres egne betingelser. Honningen høstes først når den er helt moden og det gøres så skånsomt som overhovedet muligt. Honningen bearbejdes nænsomt, tålmodigt og omhyggeligt bagefter. Honningen kommer til sidst i helt tætte Holmegårds glas.

Det er vigtigt at bierne er så sunde og livskraftige som overhovedet muligt. Det bliver de ved at leve naturligt, tror jeg. Derfor lader jeg dem så vidt muligt beholde så meget honning at de kan klare sig gennem vinteren uden at få sukkerfoder.

Bierne forstyrres mindst muligt og kun på grund af de mest nødvendige indgreb, samt naturligvis de lovpligtige gennemsyn.

Der købes ikke bivoks fra andre biavlere og bruges fortsat ikke pesticider. Jeg arbejder på at bierne kommer til at stå på økologiske jorde.

Biernes historie går 150 millioner år tilbage, for 65 millioner år tilbage var de ved at uddø sammen med dinosaurerne, nu er de igen truede, derfor skal vi passe på dem.

Den første forsøgsproduktion efter de nye ”dogme” regler er lavet og jeg er selv rigtig overrasket over hvor meget kvaliteten er højnet. Honningen er slynget med en almindelig honningslynge og derefter rørt ved hjælp af en ny teknik, der sikrer smørbarhed og rig smag, på trods af et meget lavt vandindhold. Kunderne roser honningen og selv om den er dyr har jeg solgt halvdelen af den første portion.

En ny etiket med eget logo viser at Ambrosius honning adskiller sig fra andre gode fynske honninger.

Ambrosius

Den næste forsøgsproduktion vil blive presset i en honningpresse og jeg regner med at de samlede produktionsomkostninger vil stige så meget at honningen bliver for dyr til at kunne sælges gennem butikker.

Derfor er dette en enestående mulighed for at købe et unikt fynsk niche produkt i Cafe A Roma.

Med venlig hilsen

Biavler Anders Gammelgod Herskind

Vi i butikken vil gøre vores til, at Abrosius-honningen får den udbredelse den fortjener.

 

Så mange var ordene! Vi håber at se Jer alle sammen rigtigt tit i 2014.

Café Aroma inviterer til 18-års fødselsdagsfest fredag d. 16. august med musik fra 12.30-23.00 og med gratis entré hele dagen!

dannebrogProgrammet er som altid tæt pakket med en masse god musik, og der er salg af kaffe, kage, sodavand & Søbogård, øl og vin, og traditionen tro serveres naturligvis til aften cafeens super lækre Chili con Carne.
Læg vejen forbi – bliv kort og gerne længe – I skal være noget så velkomne!

Program:
12.30 Konferencierer Olle & Trolle byder velkommen
12.45 Impuls/Bandet og musik fra Café Aroma
14.15 Olle & Trolle
15.00 Åben Scene
16.00 Mathilde Falch solo
17.00 Svendborg Stadsensemble
18.00 Troels Bernheim
18.45 Caper Clowns
20.00 Mike Andersen Duo
21.30 Jet Z

Velkommen til Café Aromas nyhedsbrev

Formålet med nyhedsbrevet er at fortælle kunder og andre interesserede lidt om os selv. Dels vil vi gerne skrive om hvad der foregår i den offentlige del af foretagenet. Her vil du kunne holde dig opdateret om hvilke koncerter og udstillinger der afholdes, hvilke nye retter og drikke der er at få i caféen, og hvilke varer butikken kan tilbyde. Dels vil vi også gerne fortælle lidt om hvordan Café Aroma er som arbejdsplads, altså hvad der forgår på den anden side af disken. Vi er et på mange måder enestående sted, og vil gerne fortælle om os selv.

Rent praktisk vil nyhedsbrevet udkomme hver anden måned. På den måde vil I kunne holde jer opdateret, uden at jeres e-mails bliver oversvømmede med opdateringer.

Med venlig hilsen

Medarbejdere og personale på Café Aroma

 

Når aktiveringen bliver spiselig

Café Aroma er bogaktuel! I hvert fald i den forstand at vi medvirker i bogprojektet Når Aktivering Bliver Spiselig. Der er tale om en bog udgivet af Handicapidrættens Videnscenter, der præsenterer en række foretagender hvor mennesker med problemer i livet (det være sig psykisk sårbarhed, misbrugsproblemer, kronisk sygdom, eller andet der gør deltagelse på det almindelige arbejdsmarked til et problem) arbejder med mad. Bogens forfattere har talt med i alt ti aktører, deriblandt Café Aroma. Bogen debuterede på Folkemøde 2013, og blev godt modtaget.

Bogen er fyldt med meget flotte indbydende fotografier af stederne, medarbejderne, og ikke mindst maden.  Der er interviews med medarbejdere, som giver en indsigt i hverdagen og i de mennesker der arbejder med det kulinariske, på trods af personlige og sociale problemer. Fra Café Aroma har bogens redaktører talt med Alba og Troels, som fortæller om den positive indflydelse caféen har haft på deres liv.

Som en ekstra bonus har de ti caféer, restauranter og cafeterier bidraget med opskrifter på deres lækre retter. Således kan man få opskriften på Café Aromas chili con carne, og hindbær-cheesecake. Velbekomme!

 Kunstudstilling på Social- og Sundhedsskolen

Medarbejderne Annette, Titika og Henrik udstiller deres billeder på Svendborg Social- og Sundhedsskole. Denne udstilling varer til 12. juli.

Henrik og Titika har i forbindelse med ferniseringen holdt et foredrag om deres malerier for skolens elever.  Det var en god oplevelse, og der blev ved den lejlighed serveret frugt og saft.

Kulinarisk Sydfyn

Café Aroma havde igen i år en stand på Kulinarisk Sydfyn, og det var en stor succes. Vi medbragte vores hjemmeristede kaffe, såvel som kaffesirup, kaffekværne, og lækre hjemmebagte småkager.

Selvom vejret ikke var så godt som vi kunne have ønsket, havde vi et par gode dage. Vi havde bedre plads at udfolde os på, hvilket var en stor lettelse. Derudover var vi godt forberedte, og havde de ting vi skulle bruge ved hånden. Dette medførte at vi var mindre stressede, og kunne nyde at være på Kulinarisk Sydfyn, og snakke hyggeligt med kunder og andre deltagere. Stemningen var rigtigt god overalt, og vi nød virkelig at få lov til at fortælle om vores varer, og det arbejde der ligger bag. Nogle besøgende var skeptiske omkring hvor stor forskel der kan være på forskellige kaffe-sorter og – ristninger. Der kunne vi så tilbyde smagsprøver på vores forskellige kaffer, og give dem syn for sagn.

Ved festivallens slutning var vi meget trætte, men vi havde haft en god oplevelse, og havde fået udbredt kendskabet til os og vores gode kaffe. Vi glæder os til at se jer alle sammen til næste år.

 Sommerferie

Café Aroma holder lukket i uge 29 (15. – 21. juli).  Vi bruger denne uge til at give rengøringen en ekstra tand, både i selve café-lokalet, køkkenet, og ’i kulissen’. Derudover gør vi os klar til vores fødselsdagsfest.

I forbindelse med sommermånederne kan der forekomme ændringer i menukortet. Visse dage kan vi tilbyde en særlig dagens ret. Detaljerne vil kunne ses på tavlen i caféen.

 Fødselsdag!

Café Aromas fødselsdag falder i år på fredag den 16. august. Som altid er der et flot program med gratis musik.

12:30: byder konferencerne Trolle & Olle velkommen

12.45 IMPULS-bandet og Café Aromas eget orkester spiller op.

14:15 Trolle & Olle

15:00: Åben scene. Kom og spil!

16:00: Mathilde Falch. Singer-songwriter med energi og nerve.

17:00: Svendborg Stadsensemble – Anders Ringgaard og Jon Bjarnason.  Dejlig og finurlig musik, med inspiration fra såvel folkemusik som jazz.

18:00: Troels Bernheim –  klassisk tenor

18:45: Caper Clowns – frisk og nærværende poprock.

20:00: Mike Andersen Duo – Dejlig soul, blues og rock’n’roll.

21:30: Jet Z – Dansevenlig funk-rock.

Ca. 23:00 Afslutning.

Der kan købes kaffe og kage dagen igennem, såvel som øl, vand og vin. Om aftenen vil det derudover være muligt at købe chili con carne.  Til gengæld er vores normale menukort ude af kraft.

Vi håber at rigtigt mange af jer kommer og hjælper os med at fejre endnu et godt år på Café Aroma.

God sommer!