nyheder

Gør et kup før højtiden

Inden julen griber os alle, holder butikken et stort udsalg. Her kan du finde en tidlig julegave, eller bare forsøde dit liv med nogen af vores lækre varer til en billig pris.
Vi har besluttet at fokusere butikkens udvalg på varer, der relaterer direkte til kaffe, og vores køkkens dejlige mad. Derfor vil det også være sidste chance for at købe mange af de varer vi tidligere har ført.

Uge 42 lukket

Cafeén har lukket hele uge 42 samt mandag d.23.10. Vi åbner igen tirsdag d.24.10 kl 12

På gensyn

Lidt til lækkermunden

I butikken har vi netop nu flere forskellige slags lækre snacks. Vi er især stolte af at tilbyde Rebellion Bean Crisps, alså chips lavet af bønner.

Det kan måske virke som et sært valg, men bønner er fulde af fibre og proteiner, og resultatet taler for sig selv. Bønnechipsene fås i varianter med salt og chili, og er lette, dejligt knasende, og helt uden trans- og flerumættede fedtsyrer.  Med en fedtprocent på 8 (hvor almindelige kartoffelchips har ca. 30) er en pose bønnechips en lille forkælelse, som man sagtens kan tillade sig i hverdagen.

Vi kan også tilbyde brødchips fra Snyder’s of Hannover. De er nogle små lækkerbiskner med masser af smag. De fås med en rund cheddar-smag, og med jalapeño chili. Sidstnævnte mener det alvorligt, det med chilien.

Ændret åbningstid 29/8

På tirsdag den 29/8 åbner caféen kl. 12:00 på grund af arrangement.

Lukkedage i maj-juni

Caféen har lukket følgende dage:

Mandag 1. maj

Torsdag 25. maj (Kristi Himmelfart)

Fredag 26. maj

Mandag 19. juni

Fredag 23. juni

Vi ses på Kulinarisk Sydfyn!

Lukket mandag d 26. (som altid sidste mandag i mdr.)

Ferielukket ugerne 28-29-30

I ugerne 28, 29 og 30 holder caféen ferielukket. Vi åbner igen tirsdag den 1/8.

På gensyn og god sommer!

Øl i butikken

For første gang i Café Aromas historie kan vi tilbyde øl i butikken. Der er tale om godt engelsk øl fra Staffordshire Brewery, specialbrygget for Cottage Delight . Vi har valgt tre varianter, som vi håber at I vil tage godt imod.
Happy Beerthday: En dejlig Britisk ale, som sagtens kan nydes selvom det ikke er en mærkedag. Den er brygget på chinook-humle, og en blanding af hvede- og crushed pale-malt. Dette giver øllet en gylden farve, og en frisk smag med en note af citrus. Øllens friskhed og lethed gør den ideel til en hyggelig aften med kød på grillen. Happy Beerthday holder 5%.

Gardeners Rest: En dejlig øl til en eftermiddag i haven. Øllen er let, og smagen har et strejf a druer. Smagen af humle er ikke særligt gennemtrængende. Gardeners Rest holder 5%
Old Fart: Når man nu ikke kan slippe for dem, kan man købe dem en øl! Old Fart har en fyldig smag af malt, og en smuk rødlig ravfarve. Malten er en blanding af chocolate- , crystal- og pale. Old Fart holder 4,8%
Der er generelt tale om virkeligt gode øl med karakter, men som samtidig ikke er for fine til hverdagsbrug.
Skål!

Koncert 3/6

Fredag 3/6 kl. 14:30 er der igen musik på Café Aroma. Trioen Musiques des Etoiles spiller drømmende instrumentale numre, med det bedste fra rytmisk, klassisk og folkemusik.

Ingefær får bugt med de sidste baciller

Foråret viser sig fra sin våde og råkolde side, og det kan være svært at slippe af med den sidste småskranten. I Café Aroma vil vi gerne gøre vores til at styrke modstandskraften. Derfor har vi tilbud på vores populære Rochester ingefærdrik April ud. Vi sælger to valgfri flasker til kun 150 kr.

Rochester Ginger er en drik med en kraftig skud ingefær. Perfekt til langsom nydelse, hvor de mange smagsnuancer fylder munden, eller som et hurtigt spark af energi, efter morgenmaden. Rochester Ginger er en drik der varmer og liver op – uden alkohol. Vi har den klassiske, der sparker som et muldyr, en lidt sødere mørk variant, og Root Ginger, en mildere 4820606194_b1ff0fe53fudgave med et strejf af citrus.

Vi har også nye lækre balsamico og olivenolier at byde på. Blandt andet kan vi tilbyde en hasselnøddebalsamico, med en rund og mild smag. Vi har også friske nye varianter med blåbær, solbær og appelsin, samt jordbær og rabarber. Balsamico er en aromatisk, fadlagret eddike, der er god som ingrediens i saucer, klæder alle slags blandede salater. Desuden kan balsamico indkoges til en sirup der er dejlig til oster og desserter.

Vi glæder os til at se jer!

Obs.

Caféen har lukket mandag d. 29/2-2016

Sjaler fra verdens tag

Vi har i butikken været så heldige at få fat i en ladning sjaler fra Himalaya. Vi er meget stolte af at kunne tilbyde disse meget flotte kvalitetsprodukter. Hanne Lejbølle indkøber selv de smukke klæder, der primært kommer fra Kashmir, et område i sydvest-Himalaya der har stolte tekstil-traditioner. Sjalerne er vævede af bomuld, Kasmir-uld, og silke.
Hanne Lejbølle siger selv at hun ”ser med fingrene”- at hun personligt udvælger hvert sjal, med øje for kvalitet og tekstur, såvel som udseende. Hun har en stor kærlighed til området, og en stor professionel viden om tekstil. Hvert sjal er således unikt.

IMG_2645.JPG-for-web-normal-r

Vi har både lette og fine sjaler, såvel som kraftige og bløde. Sidstnævnte er ikke bare smukke, men også dejligt varme her i de kolde måneder.

Kom ned og se vores udvalg!

Dansk gourmet-guf

Café Aromas butik har netop været på messe i Herning, og er blevet forført af Wally & Whizs dejlige og friske vingummi og lakrids. Vingummi er meget svært at få for meget af, i hvert fald når der er tale om nordisk gourmet-vingummi. De mange smagskvaliteter i Wally & Whizs lækkerier forstærker hinanden, og udfordrer smagsløgene på nye og spændende måder.

I vingummiafdelingen kan vi tilbyde himmerigsmundfulde baseret på grapefrugtsaft, og med pift af havtorn, vanilje, ingefær, æble og yuzu. Sidstnævnte er en citrusfrugt fra Japan, som først for nylig har vundet indpas i Vesten. Yuzu tilføjer vingummien en bittersød og forfriskende drejning.

Vi kan også byde på solbærvingummi med saltlakrids, en skarp sag der  vil vække opsigt i enhver slikskål. Den vil komplimentere en let mousserende vin, eller en kølig pilsner-øl.  Endelig har vi, selvfølgelig, lakrids med kaffe. Den har en rund og fyldig smag, der gør godt som dessert, eller som et sødt lyspunkt, hvis foråret lader vente på sig.

solbaer-saltlakrids_grande

Slikket er pakket i en elegant æske, der vil gør sig som værtindegave, eller som et alternativ til påskeæg.

Alle Wally & Whizs produkter er lavet af økologiske råvarer. De indeholder hverken laktose, gluten, alkohol, eller ingredienser fra dyr. Således kan guffet spises af både vegetarer og veganere.

Kig forbi Café Aromas butik, og få en smagsprøve!

Fernisering

Kære gæster!

På Torsdag 27/8 holder vi fernisering. Derfor lukker caféen kl 15:00. men der der er åbent for ferniseringsgæster mellem 15:00-16:15. Her vil man kunne nyde en udstilling af Len Raineys billeder.

 

Røgede lækkerier i uge 25

I uge 25 kan vores køkken tilbyde nye danske hjemmerøgede kartofler med rabarber, rygeost-creme og vild brøndkarse. Denne dejlige ret er på menuen hver dag, i tidsrummet 12-15.

 

Vi glæder os til at se jer.

Fredag den 22. maj lukker det varme køkken kl. 14

Fredag den 22. maj

lukker det varme køkken kl. 14

Vingesus på Café Aroma

Ugeavisen Svendborg skriver om Anne Andreasens nye udstilling på Café Aroma.

 

 

Åbningstider i Vinterferien

I uge 7 er der vinterferie, og vi har lidt ændrede åbningstider:

Mandag har vi åbent 12:00-15:30, og køkkenet lukker kl. 14.

Resten af ugen har vi åbent 10:00-15:30, og køkkenet har åbent 10:00-14:00

Vi glæder os til at se jer!

En medarbejder fra caféen vil underholde børn og deres forældre i tidsrummet 13-14.

 

 

Ændring ved åbningsdag efter vandskade. Se her:

Kære gæster!

GRUNDET UHELD I FORBINDELSE MED UDBEDRING AF VANDSKADE, ER ÅBNINGSDAGEN UDSKUDT MINDST EN DAG.

Vi håber derfor på, at vi kan slå dørene op onsdag d. 28.01.

Hold for en sikkerheds skyld øje med hjemmesiden, i tilfælde af endnu en ændring.

Det er med stor beklagelse , at vi har været nødsaget til at holde lukket og vi er kede af, at en del har måttet gå forgæves.

I denne uge (uge 5) kan vi tilbyde kaffe og vandbakkelser til 25 kr.

Vi takker for jeres tålmodighed, og håber at se jer!

Nyhedsbrev Marts 2014

Kære gæster!

Foråret lader til at være kommet for at blive, og det er også blevet tid til et nyt nyhedsbrev.  Forår betyder at der sker meget nyt, og det vil man også komme til at mærke i caféen, i menuen, og i butikkens varesortiment.

I caféen

I nogen tid har vi ikke haft vores gode Uganda-kaffe, men den skulle være lige på trapperne. I løbet af foråret vil vi også introducere en ny spændende kaffe fra Costa Rica. Det bliver kort sagt et godt år for kaffeelskeren.

Forår i køkkenet

I køkkenet vil vi lade os inspirere af årstidens råvarer, og der vil ofte være spændende nye retter at finde på tavlen. Derudover har vi som altid vores populære brunch, chili con carne, burgere, samt vores lækre boller.

Vi er meget glade for at vores dygtige kok, Helle, har fået sin aftale forlænget, således at hun bliver hos os året ud.

Påsken i butikken

I Påsken er det skik at få lidt til den søde tand, og her kan butikken være behjælpelig med nogle alternativer til det almindelige chokolade-påskeæg. Vi har netop fået en dejlig blød karamel fra Irland, som kan få de fleste tænder til at løbe i vand. Den lækre fudge-karamel bliver håndlavet af tre søstre i Belfast og fås i mange smagsvarianter, f.eks. lakrids, smørkaramel, Madagaskar-vanilje, rom-rosin, havsalt og mange andre.

melting-pot-butter-fudge

Karamellen er kun en af mange ting som vi har fundet på livsstilsmesse i Herning. Vi kom tilbage, ikke bare med nye varer, men også med en masse nye indtryk og kontakter. I kan se frem til en masse nye typer lækkerier, som både vil blive brugt i køkkenet og være til salg i butikken.

Vil man give en mere blivende påske-gave har vi også netop fået nogle smukke fedtstensæg med afrikanske motiver. De vil gøre sig som dekoration på et anderledes påskebord.

For kaffe-elskeren kan vi også tilbyde flotte espresso-kopper i mange friske farver. Vi har tidligere haft disse kopper i et mere begrænset farve-udvalg, og nu tilbyder vi dem også i orange, brun, lime og pink, og til særlig lav pris. Kopperne er også perfekte til at servere en mousse eller anden dessert.

Endelig vil der i løbet af foråret være smagsprøver i butikken. I dag (27/2) vil der være smagsprøver på Melting Pot Fudge, og der vil være flere torsdage i foråret hvor man kan prøve vores lækre varer.

Kulturdage i Svendborg Socialpsykiatri

Den 21. marts og 28. april afholder Svendborg Socialpsykiatri. For gæster på Café Aroma betyder det, at vi holder lukket begge dage.  For borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien betyder det to dage med foredrag, debat og musik. Dagenes titel og tema er ’Livgivende relationer – Om resonans mellem mennesker’.

Idéen om resonans er idéen om kontakt mellem mennesker. Vi taler om god kemi, eller simpelthen at to mennesker ’kan’ sammen.  Dette er naturligvis ikke mindre vigtigt i forholdet mellem borger og støtteperson i socialpsykiatrien, og ligeså vigtigt er det at begge parter har lov til at sige fra, hvis relationen ikke virker. På skrift lyder dette ret ligetil, men kan ofte være mere kompliceret i dagligdagen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om resonans (og dens modsætning, dissonans), kan Lars Lorentzons Resonans I En Nøddeskal anbefales. (http://www.psykosocialrehabilitering.dk/images/pdf/resonans_i_en_nddeskal.pdf)

Lukkedage i foråret

Torsdag 4. og fredag 5. april, samt mandag den 14. til onsdag den 16. april er caféen lukket for gæster. Dette skyldes dels påsken og dels at personalet er på kursus.

Titika Fahlén og Anette Christophersen

 

titiane

 

Næste måneds udstiller på Cafe Aroma er Titika Fahlén, som mange allerede kender fra udstillinger rundt omkring i Svendborg kommune.

Selv siger hun om sin kunst :

“Krusedulledyrene startede vinteren 2009, hvor jeg sad og lavede kruseduller med kul på papir.

Pludselig dukkede der små væsner op med store øjne, som talte til mig.

Derefter kom de på lærreder.

Jeg bruger mest akrylmaling, oliemaling og oliekridt, som jeg blander på kryds og tværs.

Inspiration finder jeg i mennesker, dyr, sindsstemninger, drømme og andre udtryk, jeg møder i min hverdag.”

Sammen med Titika Fahlén udstiller Anette Christophersen, der næsten udelukkende maler non-figurative billeder.

Inspirationen henter hun i de materialer, der indgår i billedet og det kan være småsten, jord, slagmetal og akrylmaling.

Når Anette starter på et billede, ved hun ofte ikke hvordan det ender med at se ud.

Processen tager over og Anette må følge med.

Udstillingen kan ses på Café Aroma fra 30. januar til 26. februar 2014

Nyhedsbrev for Januar 2014

Kære gæster!

Vi håber at I allesammen har haft en god jul, og er kommet godt ind i 2014. I dette nyhedsbrev vil vi se lidt tilbage på året der gik, og frem på dét der lige er startet. Derfor er nyhedsbrevet lidt længere end sædvanligt.

Hos Café Aroma har vi fået et flot nyt gulv, som vi er meget tilfredse med. Vi vil gerne invitere jer alle, til at komme forbi og se caféens, og naturligvis nyde vores gode mad og kaffe.

Succesens pris

Køkkenet har haft en god og travl december måned, med rigtig mange gæster. Derfor har vi også haft mange reservationer, og det har vi været glade for. Nogle af vores gæster har dog oplevet at måtte gå forgæves, da alt har været optaget på grund af reservationerne.

Derfor har vi besluttet at gæster fremover kan reservere bord til selskaber på ca. 20 personer, men at sådanne forespørgsler skal bekræftes af både køkken og café.

Vedrørende ’mad ud af huset’, så er I fortsat meget velkomne til at rette henvendelse til os. I den kommende periode vil maden, der kan bestilles, tage sit udgangspunkt i vores aktuelle menukort. Så kom ind og se vores menukort, og lad os tage en snak om hvad I kunne tænke Jer.

Forbedring og forskønnelse

Vores servicegruppe, der tager sig af rengøring og vedligeholdelse, bliver sjældent nævnt i nyhedsbrevene. Det på trods at intet kunne fungere uden dem. Udover deres daglige arbejde med at holde café, butik og baglokaler, har servicegruppen i det forgangne år også fremstillet nogle meget flotte juledekorationer. Disse blev solgt i butikken, og forskønnede den betydeligt. De var også et hit hos Jer, og vi fik hurtigt udsolgt.

I forbindelse med installationen af det nye gulv, har vi også fået en ny trappe til køkkenet. Her skal servicegruppen fabrikere et gelænder, hvilket bliver noget helt nyt for dem, og noget vi alle ser frem til.

Januar betyder udsalg!

I butikken sætter vi det nye år i gang med et Januarudsalg. Dette er en lejlighed til at prøve vores lækre julemarmelade (som er dejlig hele året rundt) til en favorabel pris. Vi kan også byde på en Mulled Berry Punch, en krydret og økologisk drik der varmer på kolde eller våde dage.

Udover vores tilbud, har vi som altid smukke lys fra Vance Kitira. I har måske set lysene I dekorationerne på Danmarks Radios Aftenshowet. Lysene har en flot levende tekstur, og samspillet mellem lysets flamme og farve er fantastisk. Vi kan tilbyde lysene i mange farver, såsom hybenrose, turkis og ananas. Farver der frisker op når vejret er vådt og gråt.

Ny honning

I butikken er vi stolte over at kunne tilbyde Jer en virkeligt god lokalfremstillet honning, direkte fra biavleren.  Her giver vi ordet til avleren selv:

Efter at have gennemlevet en krise i foråret 2013 hvor jeg var indlagt 2 uger på P i Svendborg, mener jeg at det er nødvendigt at vurdere om jeg lever og arbejder som jeg helst vil. Resultatet af mine overvejelser er Ambrosius Honning.

Konceptet bag Ambrosius Honning er at holde bier på deres egne betingelser. Honningen høstes først når den er helt moden og det gøres så skånsomt som overhovedet muligt. Honningen bearbejdes nænsomt, tålmodigt og omhyggeligt bagefter. Honningen kommer til sidst i helt tætte Holmegårds glas.

Det er vigtigt at bierne er så sunde og livskraftige som overhovedet muligt. Det bliver de ved at leve naturligt, tror jeg. Derfor lader jeg dem så vidt muligt beholde så meget honning at de kan klare sig gennem vinteren uden at få sukkerfoder.

Bierne forstyrres mindst muligt og kun på grund af de mest nødvendige indgreb, samt naturligvis de lovpligtige gennemsyn.

Der købes ikke bivoks fra andre biavlere og bruges fortsat ikke pesticider. Jeg arbejder på at bierne kommer til at stå på økologiske jorde.

Biernes historie går 150 millioner år tilbage, for 65 millioner år tilbage var de ved at uddø sammen med dinosaurerne, nu er de igen truede, derfor skal vi passe på dem.

Den første forsøgsproduktion efter de nye ”dogme” regler er lavet og jeg er selv rigtig overrasket over hvor meget kvaliteten er højnet. Honningen er slynget med en almindelig honningslynge og derefter rørt ved hjælp af en ny teknik, der sikrer smørbarhed og rig smag, på trods af et meget lavt vandindhold. Kunderne roser honningen og selv om den er dyr har jeg solgt halvdelen af den første portion.

En ny etiket med eget logo viser at Ambrosius honning adskiller sig fra andre gode fynske honninger.

Ambrosius

Den næste forsøgsproduktion vil blive presset i en honningpresse og jeg regner med at de samlede produktionsomkostninger vil stige så meget at honningen bliver for dyr til at kunne sælges gennem butikker.

Derfor er dette en enestående mulighed for at købe et unikt fynsk niche produkt i Cafe A Roma.

Med venlig hilsen

Biavler Anders Gammelgod Herskind

Vi i butikken vil gøre vores til, at Abrosius-honningen får den udbredelse den fortjener.

 

Så mange var ordene! Vi håber at se Jer alle sammen rigtigt tit i 2014.

Vibe Madsens udstilling på Cafe Aroma torsdag d. 24. oktober – 27. november – fernisering kl. 15.00.


Unavngivet

Vibe Madsens udstilling på Cafe Aroma torsdag d. 24. oktober – 27. november – fernisering kl. 15.00.

 

”… en kærlig hilsen for en slik…”

 

Denne gang overrasker Vibe Madsen med sine malerier på gamle lærreder – hvor der på bagsiden er skrevet en kærlig hilsen. Denne hilsen kan dog først ses efter køb, men så er malerierne til gengæld meget billige…

 

Vibe Madsen siger selv om sine billeder: ”Min inspiration henter jeg fra de små oplevelser, som for mig er de allerstørste. Når først vi lærer at se dem, er de der hele tiden, selv når modstanden er størst. Mine skæve huse i flammer og farvespræl er portrætter af mennesker. De er mine hus-folk. Jeg er forelsket i livet, og det kan ses i alle mine malerier”.

 

Under ferniseringen vil der være musik ved Mads Østerbro Mellin, som spiller egne kompositioner, der læner sig op ad den klassiske genre og den type musik man også hører i film.

Udover dejlig musik, en snak med Vibe, ja, så vil du helt sikkert også møde nogle af Vibes livlige venner… og minsandten om ikke også man kan vinde et maleri for to kroner!

Den 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

 

UnavngivetDen 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

Roma Dyrhauge har disse tanker om sin udstilling:

-Jeg arbejder for tiden med forholdet mellem mennesket og havet og spændingsfeltet mellem hvad vi erindrer, som værende det prisværdige: det gamle, og øjebliksbilleder af forestillinger om, hvor vi bevæger os hen. Paradokset i ønsket om bevare naturen og dens konstante forandring. Det transhistoriske tiknytningsforhold til havet, der er stærk iboende i danskeren, hyldes af de gamle Skagensmalere og har vist vejen frem for den opfattelse, som mange danskere har af os selv som et folk, der er tæt knyttet til havet. Og det er det spørgsmål, jeg forsøger at stille: er vi stadig tæt knyttet til havet, til et billede vi har skabt af os selv som en del af den grønne bølge? Er de nye tider per definition dårlige eller er forholdet til havet mere kompleks end som så?

Denne serie er også startskuddet i mit forhold med oliemaling, fremfor akryl. Malerierne er derfor nummeret fortløbende.
Ideen er også, at malerierne kan “læses” som en del af en større helhed, der tilsammen danner en historie i historien, i et forsøg på at gøre op med en gængs forestilling om, at marine- og havmalerier ikke har et narrativt islæt.

Udstillingen kan ses til 23. oktober.

Sanni Schmidt: ” Pupper fra den kulørte verden.”

Sanni Schmidt udstiller på Cafe Aroma i Korsgade 17 i sommerperioden 4. juli til 28. august.

Sanni Schmidt er uddannet designer og textilformgiver og er nu flyttet til inspirerende og ny istandsatte lokaler på Østre skolevej i Svendborg.

Sanni Schmidt har specialiseret sig i textiler til beklædning og møbelindustrien, textile vægskulpturer samt malerier og collager til udsmykning af offentlige og private rum.

Sanni bruger materialer som sisalfibre, papirgarn, gummielastikker og nylonsnor i sin kunst. Inspirationen til kunstværkerne kommer fra dyreverdenen.

Den lille sommerfuglelarve i Sanni Schmidts univers, symboliserer ”udvikling og fremdrift”. På udstillingen vil der være fokus på Sannis store skulpturelle larver og titlen på udstillingen er ” Pupper fra den kulørte verden.” Der bliver også vist billedkunst.

Der holdes fernisering torsdag den 4.juli kl. 14.30 og Sanni Schmidt opfordrer: ”Kom og nyd det – måske vil du undres  – måske vil du ikke – men kom.

”Café Aroma vil i øvrigt være ferielukket fra 15. – 21. juli. Sanni vaegtekstiler500 kb

Nytårskur på Café Aroma

Den 17. januar dannede Café Aroma rammen for en hyggelig sammenkomst.

Her takkede borgmester Curt Sørensen, og socialudvalgets formand, Lars Erik Hornemann Svendborgs frivillige foreninger for deres store indsats på det sociale område.


Kommunen har samtidig udbetalt knap 2 millioner kr. til de frivillige organisationers videre arbejde.

Tal fra den frivillige sociale indsats fra 2010 viser at ca. 43 pct. af danskerne udfører frivilligt socialt arbejde.