Hans Peter Hansen – Grafik

Fernisering torsdag d. 30. september kl. 14-16

Udstillingsperiode 30. september – 23. november 2021

Peter Hansen på Café Aroma i efteråret 2021

Hans Peter Hansen udstiller sin grafiske kunst på Café Aroma i Korsgade fra torsdag d. 30. september til tirsdag d. 23 november. Hans grafik har motiver af natur, dyr og mennesker.

Hans Peter er født i 1940 på Millinge mark. Han blev udlært som bygningsmaler og har arbejdet ved faget i 50 år.  Han er gift med forfatter Birgit Filskov og er siden 1965 bosat i Vester Åby.

Som kunstmaler og grafiker er Hans Peter selvlært. Et 5 måneders kursus hos Albert Elmstedt var starten på hans kunstneriske virke. Hans Peter Hansen har tidligere arbejdet meget med oliepastel og oliemaleri. Efterhånden udtrykker han sig mest i linoleumstryk, som vi nu har mulighed for at se på Café Aroma.

Hans Peter har udstillet på Kunstnernes Påskeudstilling, Kunstnernes Sommerudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling, Charlottenborgs Forårsudstilling og SAK’s Censurede Udstilling. Derudover har Hans Peter været en aktiv udstiller og udstillet utallige gange, hvor lejligheden bød sig.

Lokalt kender vi ham fra den årlige udstilling, Sydfynske Billedmagere på Vestermarkskolen, i Vester Skerninge, hvor han har været aktiv i opstarten og som plakatdesigner.

Han var formand for kunstforeningen, Pakhuset, i Fåborg i årene 1979 – 2000.

Hans Peter Hansen er medlem af Fyns Grafiske Værksted og Landmalerne.

Musikarrangementer foreløbigt aflyst

Pga. covid-19 er alle musikarrangementer aflyst foreløbigt

Fredag den 28. februar kl. 14.30: Torben Wahlstrøm og Jan Schønemann

Café Aromas første koncert i år bliver med to lokale spillemænd.

Torben Wahlstrøm, der kom til Svendborg for få år siden, har skabt sig et positivt omdømme som troubadour og fortæller. Stamgæsterne på Kultur Paladset har nydt godt af hans sange, og mange tilhørere i Svendborg Forsamlingshus har oplevet hans Selma Lagerlöf fortællinger.
Nu optræder han sammen med Jan Schønemann, der iklæder hans melodier en festdragt af blå og røde toner fra el-guitaren. Wahlstrøm kan glæde sig til at have Jan som sidemand. Han har spillet siden sin ungdom og vandrer ubesværet og rutineret i mange genrer. Han tilføjer musikken spændende lag og smagsfulde krydderier.
I Wahlstrøms tekster tages vi med ind i sjælens dybder. Han har ikke berøringsangst for nogen menneskelige følelser og synger det ene øjeblik sange, der udmærket kunne være i Højskolesangbogen eller i salmebogen, og i det næste øjeblik blues med en stemme, der giver mindelser til Eik Skalø. Han er ikke bange for at synge om selvmord, ensomhed og længsler.
Han har rod i folkemusikken og nærmeste omegn med et stænk af Beatles og Benny Andersen. Hans melodier er enkle og iørefaldende og sproget er ganske jordnært og forholdsvist prosaisk. Derved bliver sangene umiddelbart forståelige.
Der venter tilhørerne en fantasifuld rejseoplevelse, for Wahlstrøm har en evne til at kæde sine sange sammen. Vi kommer ned på havets dybe bund og lever med den endnu ikke opdagede fisk, der bor i et hus af muslinger og drømmer om at blive set. Vi føres rundt i havet af en smuk havfrue og vi ligger på sofaen med øl og fjernbetjeningen tæt ved hånden. Vi mindes om at vi er mennesker og at kærligheden forbinder os.

Der er som altid fri entré.

Tove Eriksen – Kunstudstilling

Fernisering torsdag 30. januar kl. 14-16
Udstillingsperiode 30. januar – 24. marts 2020

Tove Eriksen viser på cafeAroma enkelte store malerier i akryl og en masse mindre naturpasteller, fra Vester Skerninge – Ulbølle området.

“Det som maleprocessen med de store billeder giver mig, er, at jeg bliver fuldstændig opslugt af maleriet. Jeg glemmer mig selv og alt andet, og somme tider tænker jeg, hvor har jeg været. I naturen bliver jeg ét med den og finder skønne områder, som jeg har lyst til at fordybe mig i. Det sjove er, at når et billede er færdigt, så kan jeg vende mig om og finde et lige så skønt udsnit af naturen der.”

Fredag den 6. december kl. 15: Svendborg Herrekor

Så  er det tid til årets sidste cafékoncert på Café Aroma.
Svendborg Herrekor er som navnet antyder et kor, men det er også meget andet! En koncert med Svendborg Herrekor er ensbetydende med fest og farver, forrygende stemning, medrivende charme og stor spilleglæde – og ikke mindst en musikalsk rejse i tid og stilarter, hvor flere af de fem sangere trakterer flere instrumenter som f.eks. sav, mandolin, harmonika, guitar, banjo og kontrabas. I vekslende konstellationer lægger de et swingende fundament for de vokale udfoldelser med et meget alsidigt repertoire og et stort udbud af genrer som swing, barbershop, jazz, country & western, latin og danske sange og viser. Undervejs krydres med underfundige og humoristiske historier på djærvt fynsk og jysk. Koret har gennem mere end 20 år begejstret utallige publikummer ved jubilæer, dansant, fødselsdage, festivaler, i haver og på værtshuse, på land og til vands, i ind- og udland.

Der er som altid fri entré.

Fredag den 1. november kl. 14.30: Jesper Hertz Trio

Kom og mærk lækker jazz med Jesper Hertz, piano, Søren Østergaard Pedersen, kontrabas og Anders Senderovitz, trommer, som tager publikum med gennem sjove, billedskabende, eftertænksomme og swingende stemningsbilleder. Oplev en helt klassisk jazztrio med deres bud på nutidige og iørefaldende jazzkompositioner skrevet med inspiration fra bl.a. bøger, film og rejser. Der er altid en historie knyttet til musikken, og den leveres med stort overskud, legelyst og spilleglæde.

Der er som altid fri entré.

Tove Mouritzen ”Portrætter fra verden”

Fernisering torsdag 28. november 14-16
Udstillingsperiode 28. november 2019 – 28. januar 2020

”Portræt af mor og barn fra Nepal”

For mig fører liv og energi til forundring, inspiration og vigtigst af alt, udvikling og det er dét, mine værker afspejler.
Kunst er for mig en kreativ proces. En opdagelsesrejse i mig selv. Et møde. En bevægelse, i dialog med det, jeg møder. Jeg oplever ofte, at når jeg har arbejdet med et portræt længe, så begynder personen på billedet at tale til mig. Portrættet bliver ligesom nærværende i rummet. I billedets udtryk kan jeg fornemme personens energi og mærke en del af det liv, der er levet. Jeg mærker, at på trods af, at vi ikke taler det samme sprog, så er der alligevel, i mødet, en genkendelse af noget, en fælles energi. Der er en dialog og en bevægelse, når penslen danser på folien.
Jeg maler de mennesker, jeg møder på min vej. Jeg maler mennesker, som har gjort indtryk på mig. Jeg maler på de mange former for materialer, jeg støder på. Det kan være på folie, lærred, glas, pap, træ og selv på væggene i vores eget hjem.

Åbningstider

Åbningstider

Mandag 12-15

Tirsdag-fredag 10-15

Obs køkkenet lukker kl. 14

Undtagelser:

Den sidste mandag i hver måned holder caféen lukket.

Efter en lukket dag eller periode, åbner caféen altid først kl. 12.00.

Venlig hilsen

cafeAroma

26. september – 27. november: Freja Alice Mie Skov

 

Magien findes på Aroma

Freja Alice Mie Skov præsenterer sin nye udstilling ”Magien findes” torsdag den 26. september kl. 14-16, hvor hun er til stede ved ferniseringen på Café Aroma, som byder på en forfriskning og lidt snacks.

Kunstneren fortæller: ”Jeg har været kreativ hele mit 60 år lange liv. Jeg tror, det var min mor, der inspirerede mig, idet hun pga. trange kår var nødt til at være kreativ og opfindsom med alt. Jeg har været vidt omkring i det kreative univers, men det er først for ca. 10 år siden, at maleriet kom ind og tog over.”

Freja Alice mødte helt tilfældigt et spændende menneske, som holdt malerkurser. Hun meldte sig til et weekendkursus og var helt solgt. ”Bortset fra det, er jeg autodidakt”, forklarer hun. ”Jeg har skabt min helt egen stil og kalder min stil eventyrsurrealistisk, koloristisk”.

Når Freja Alice går i gang med et nyt maleri, har hun en overordnet idé, og så udvikler billedet sig igennem processen. Det kan godt være, hun har et tema for et maleri, men sommetider lever det sit helt eget liv, og derfor ender temaet med at blive et andet. ”Farver betyder meget for mig, og er en vigtig del af mit udtryk”.

Freja Alice bruger ofte symboler i sine malerier. Hvis man giver sig tid til at kigge nærmere på billederne, vil man finde fortællinger og budskaber og de vil vække følelser. ”Jeg får tit at vide, at man bliver glad af at se på mine malerier, ikke mindst pga. farverne. Så er et af mine mål nået”, fortæller Freja Alice. Hun har i mange år arbejdet meget med det spirituelle og dette bærer hendes malerier også tydeligt præg af.

Inspirationen finder Freja Alice i sig selv, i dagligdagen, i mennesker hun møder og i samfundet. Hun bruger maleriet til at stille spørgsmål, til at kommentere og til at se muligheder på trods.
”Jeg ønsker også med min kunst, at man får en oplevelse af det positive, at eventyret findes, at magien findes, sommetider skal vi blot formå at få øje på de små ting, men også at det nytter at gøre noget”.
Der er et drømmende univers over billederne. Billederne opfordrer til, at det er tilladt at drømme, at være sig selv, at være anderledes og måske går drømmene i opfyldelse?

Freja Alice Mie Skov håber, at man har lyst til at fordybe sig i hendes malerier, for på den måde at få en oplevelse.

Udstillingen kan ses indtil 26. november i caféens åbningstider.

Kulturdag

Kære gæster,

Vi afholder kulturdag på Café Aroma fredag den 30. august, kl. 14-21. Se programmet her.

I forbindelse med kulturdagen holder Café Aroma kun åbent for fernisering torsdag den 29. august kl. 14 – 16. Der er ingen servering.

Mandag den 2. september holder vi lukket. Vi åbner igen tirsdag den 3. september kl. 12:00.

Vi glæder os til at se jer til fernisering og kulturdag!

Med venlig hilsen

Café Aroma

Lukkedage omkring Kulinarisk Sydfyn

Kære gæster,

Vi har igen i år en bod på Kulinarisk Sydfyn, hvor vi sælger vores gode kaffe. det kræver en del forberedelse og oprydning, og derfor har vi nogen lukkedage.

Mandag den 24/6 holder vi lukket som sædvanlig. Tirsdag 25/6 åbner vi kl. 12:00.

Fredag den 28/6 og mandag 1/7 holder vi lukket, men glæder os til at se jer på Kulinarisk Sydfyn.

Vi åbner igen tirsdag 2/7 kl. 12:00

Med venlig hilsen Café Aroma

Lukkedage i maj og juni

Kære gæster,

I maj og juni holder vi lukket følgende dage:

28/5 Åbner kl. 12:00

30/5 Kristi Himmelfart lukket

31/5 Lukket

5/6 Grundlovsdag lukket

6/6 Åbner kl. 12:00

10/6 2. pinsedag lukket

11/6 Åbner kl. 12:00

Med venlig hilsen

Café Aroma

Påsken

Kære gæster,

Vi holder lukket den 15., 16. og 17. april.

Vi ønsker alle en god påske, og glæder os til at se jer igen.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Øl i butikken

I butikken kan vi for første gang tilbyde øl fra Svendborgsund Bryggeri, et nyligt opstartet mikrobryggeri på Tåsinge. Her er virkelig tale om dejlig øl, der lader sig drikke både til hverdag og fest. Vi fører tre varianter:
En Pale Ale der er fuld af friskhed og frugt-noter. Humlen giver lidt behagelig bitterhed, og der er tale om en blid ale, der smager af sommer og af mere.
En Brown Ale med et lille pift af lakrids, hvilket går godt i spænd med den mørke, men på ingen måde tunge nøddeagtige smag.
En stout, lavet i samarbejde med Tøystrup Gods. Stouten har en kraftig og alligevel rund smag hvor sødme og bitterhed ikke bare sameksisterer men komplimenterer og klæder hinanden. Tøystrup Stout er en øl der fortjener at blive nydt langsomt.

Sydfyn blev beriget med Svendborgsund Bryghus i 2018, og vi er stolte af at føre deres øl.

Åbningstider i caféen Uge 1

Onsdag d. 2. januar lukket

Torsdag d. 3. januar åbent kl. 10-14

Fredag d. 4. januar åbent kl. 10-14

På disse dage vil der blive serveret kaffe og kage.

Med venlig hilsen og godt nytår,

Café Aroma

 

 

Åbningstider i december

Kære gæster,

I julemåneden har vi lukket fredag den 14.-12.

Vores sidste åbningsdag inden jul er onsdag den 19.-12. Vi er tilbage igen i det nye år torsdag den 3.-1.

Vi ønsker jer en glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Åbningstider i efterårsferien

Kære gæster,

I efterårsferien (uge 42) har vi åbent mandag-onsdag kl. 10-14. Torsdag og fredag har vi lukket.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Lukkedage i sensommeren

Torsdag 30. august samt mandag 3. september holder caféen lukket.

Vi åbner igen tirsdag 4. september kl. 12:00.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Kulturdag

Kære gæster,

Vi vil gerne indbyde till kulturdag på Café Aroma fredag 31. august. Der vil være salgsboder fra kl. 12-17, og musik fra kl. 13-21.

På lydsiden kan vi blandt andet byde på Jens Lysdal, Sanne Gryholt Trio, samt Ex-Coffeebeans, bandet bestående af Café Aromas egne medarbejdere. Bandet spiller en bred vifte af genrer, med den gode sangskrivning som fællesnævner.

Vores boder byder på mange lækkerier, lige fra honning og slik til hjemmebagt brød, samt kunst.

Vi håber meget på at se jer alle sammen til en dejlig dag.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Sommerferie

Vi holder ferielukket fredag 13. juli, samt i ugerne 29, 30, og 31. Vi åbner igen Tirsdag 7. August kl. 10:00.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Indisk tema på Café Aroma

På Café Aroma vil der fra den 17. april til den 18. maj være mulighed for at købe dejlig indisk mad og drikke i hyggelige indiske rammer. Også vores butik vil have indisk inspirerede ting til til salg.

Angående bordbestilling

Det er muligt at bestille bord hos Café Aroma. Dette sker via opringning på 62236695 i åbningstiden. Vi har desværre ikke kapacitet til at modtage bestillinger på Facebook, mail eller sms.

Vi håber på Jeres forståelse

Med venlig hilsen

Café Aroma

Åbningstider omkring påske

Kære gæster!

Caféen holder lukket den 26., 27., og 28. marts. Vi åbner igen tirsdag den 3. april kl. 12:00.

Vi håber at se jer.

Med venlig hilsen

Café Aroma

Pacari Chokolade

Chokolade Nyhed i Butikken!

Pacari chokoladebarer der er produceret i Ecuador, er både bæredygtigt og økologisk.

Hele Pacari chokolade serien er fri for gluten, soja, laktose, nødder, palmeolie og andre kunstige ingredienser.

Vi sælger følgende varianter:

  • Passionfruit: Økologisk mørk chokolade 60% med stykker af passion frugt
  • Lemongrass: Lavet af økologiske kakaobønner 60%, sukker og citrongræs.
  • Los Rios: Prisbelønnet mørk chokolade 72% med en stærk smag af kakao, noter af frugtige blomster og et finish af ristet kaffe.

 

Passion Fruit

 

 

Uge 7

Caféen har åbent mandag, tirsdag og onsdag kun med salg af kaffe, kage samt drikkevarer.

Torsdag og fredag er caféen lukket.

Køkkenet har lukket hele ugen.

Fredag d. 2. marts kl. 15.00 – Carl Erik Lundgaard og Charlotte Støjberg: ”Sommerfugledalen”. Forfatteren Inger Christensens berømte sonetkrans sat i musik

 

 

 

 

 

 

 

Carl Erik Lundgaard og Charlotte Støjberg præsenterer for tiden en række koncerter rundt om i landet med: ”Sommerfugledalen – et requiem” – forfatteren Inger Christensens berømte sonetkrans sat i musik. Koncerterne har alle fået meget smukke anmeldelser.

“Sommerfugledalen” er en musikalsk fortolkning og spændende koncertoplevelse ud over det sædvanlige med historiefortæller, musiker og sanger Carl Erik Lundgaard og pianisten Charlotte Støjberg fra visetrioen Zenobia.

En sonetkrans består af 15 sonetter, som hver består af 14 linjer med bestemte regler om rim og rytme. Den sidste linje i hver sonet gentages som første linje i den næste, men betydningen skifter. Den 15. sonet udgøres af de 14 foregående sonetters førstelinjer og bærer navnet ”Mestersonetten”.

Ved koncerten indleder Carl Erik Lundgaard på sin meget levende måde med at fortælle om sin meget personlige vej til “Sommerfugledalen”. Det fremgår, at værket, selv om det af nogle bliver betragtet som fjern ophøjet kunst, kæder sig sammen med en række personlige oplevelser og derved bliver til alment erfaringsstof.

At ”Sommerfugledalen” også kaldes et requiem, baner vejen for det gennemgående tema omkring liv og død, natur og sind, tro og tvivl, grundstof og det universelle. I sin stramme sonetform åbner sonetkransen for en altopslugende dybde og frihed. Både form og indhold åbner for uendeligheden. Inger Christensen har samlet alt på mesterlig vis.

Vokal og harmonika: Carl Erik Lundgaard – Klaver: Charlotte Støjberg

Fri entré. Køkkenet lukker kl. 13.

 

 

 

 

 

Åbningstider i julen

Cafeén holder lukket fra tirsdag d 19.12.2017 kl 15

Der vil dog være stalddørssalg

onsdag 20.12 og torsdag 21.12

Begge dage mellem kl. 10-14, så kom og køb din julekaffe her.

Cafeén åber igen onsdag d 3.1.2018 kl 10

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår, og glæder os til at vi ses igen i 2018

Med venlig hilsen

Café Aroma

Uge 42 lukket

Cafeén har lukket hele uge 42 samt mandag d.23.10. Vi åbner igen tirsdag d.24.10 kl 12

På gensyn

Lidt til lækkermunden

I butikken har vi netop nu flere forskellige slags lækre snacks. Vi er især stolte af at tilbyde Rebellion Bean Crisps, alså chips lavet af bønner.

Det kan måske virke som et sært valg, men bønner er fulde af fibre og proteiner, og resultatet taler for sig selv. Bønnechipsene fås i varianter med salt og chili, og er lette, dejligt knasende, og helt uden trans- og flerumættede fedtsyrer.  Med en fedtprocent på 8 (hvor almindelige kartoffelchips har ca. 30) er en pose bønnechips en lille forkælelse, som man sagtens kan tillade sig i hverdagen.

Vi kan også tilbyde brødchips fra Snyder’s of Hannover. De er nogle små lækkerbiskner med masser af smag. De fås med en rund cheddar-smag, og med jalapeño chili. Sidstnævnte mener det alvorligt, det med chilien.

Ændret åbningstid 29/8

På tirsdag den 29/8 åbner caféen kl. 12:00 på grund af arrangement.

Lukkedage i maj-juni

Caféen har lukket følgende dage:

Mandag 1. maj

Torsdag 25. maj (Kristi Himmelfart)

Fredag 26. maj

Mandag 19. juni

Fredag 23. juni

Vi ses på Kulinarisk Sydfyn!

Lukket mandag d 26. (som altid sidste mandag i mdr.)

Ferielukket ugerne 28-29-30

I ugerne 28, 29 og 30 holder caféen ferielukket. Vi åbner igen tirsdag den 1/8.

På gensyn og god sommer!

Koncert 3/6

Fredag 3/6 kl. 14:30 er der igen musik på Café Aroma. Trioen Musiques des Etoiles spiller drømmende instrumentale numre, med det bedste fra rytmisk, klassisk og folkemusik.

Ingefær får bugt med de sidste baciller

Foråret viser sig fra sin våde og råkolde side, og det kan være svært at slippe af med den sidste småskranten. I Café Aroma vil vi gerne gøre vores til at styrke modstandskraften. Derfor har vi tilbud på vores populære Rochester ingefærdrik April ud. Vi sælger to valgfri flasker til kun 150 kr.

Rochester Ginger er en drik med en kraftig skud ingefær. Perfekt til langsom nydelse, hvor de mange smagsnuancer fylder munden, eller som et hurtigt spark af energi, efter morgenmaden. Rochester Ginger er en drik der varmer og liver op – uden alkohol. Vi har den klassiske, der sparker som et muldyr, en lidt sødere mørk variant, og Root Ginger, en mildere 4820606194_b1ff0fe53fudgave med et strejf af citrus.

Vi har også nye lækre balsamico og olivenolier at byde på. Blandt andet kan vi tilbyde en hasselnøddebalsamico, med en rund og mild smag. Vi har også friske nye varianter med blåbær, solbær og appelsin, samt jordbær og rabarber. Balsamico er en aromatisk, fadlagret eddike, der er god som ingrediens i saucer, klæder alle slags blandede salater. Desuden kan balsamico indkoges til en sirup der er dejlig til oster og desserter.

Vi glæder os til at se jer!

Obs.

Caféen har lukket mandag d. 29/2-2016

Fernisering

Kære gæster!

På Torsdag 27/8 holder vi fernisering. Derfor lukker caféen kl 15:00. men der der er åbent for ferniseringsgæster mellem 15:00-16:15. Her vil man kunne nyde en udstilling af Len Raineys billeder.

 

Røgede lækkerier i uge 25

I uge 25 kan vores køkken tilbyde nye danske hjemmerøgede kartofler med rabarber, rygeost-creme og vild brøndkarse. Denne dejlige ret er på menuen hver dag, i tidsrummet 12-15.

 

Vi glæder os til at se jer.

Fredag den 22. maj lukker det varme køkken kl. 14

Fredag den 22. maj

lukker det varme køkken kl. 14

Vingesus på Café Aroma

Ugeavisen Svendborg skriver om Anne Andreasens nye udstilling på Café Aroma.

 

 

Åbningstider i Vinterferien

I uge 7 er der vinterferie, og vi har lidt ændrede åbningstider:

Mandag har vi åbent 12:00-15:30, og køkkenet lukker kl. 14.

Resten af ugen har vi åbent 10:00-15:30, og køkkenet har åbent 10:00-14:00

Vi glæder os til at se jer!

En medarbejder fra caféen vil underholde børn og deres forældre i tidsrummet 13-14.

 

 

Ændring ved åbningsdag efter vandskade. Se her:

Kære gæster!

GRUNDET UHELD I FORBINDELSE MED UDBEDRING AF VANDSKADE, ER ÅBNINGSDAGEN UDSKUDT MINDST EN DAG.

Vi håber derfor på, at vi kan slå dørene op onsdag d. 28.01.

Hold for en sikkerheds skyld øje med hjemmesiden, i tilfælde af endnu en ændring.

Det er med stor beklagelse , at vi har været nødsaget til at holde lukket og vi er kede af, at en del har måttet gå forgæves.

I denne uge (uge 5) kan vi tilbyde kaffe og vandbakkelser til 25 kr.

Vi takker for jeres tålmodighed, og håber at se jer!

Nyhedsbrev Marts 2014

Kære gæster!

Foråret lader til at være kommet for at blive, og det er også blevet tid til et nyt nyhedsbrev.  Forår betyder at der sker meget nyt, og det vil man også komme til at mærke i caféen, i menuen, og i butikkens varesortiment.

I caféen

I nogen tid har vi ikke haft vores gode Uganda-kaffe, men den skulle være lige på trapperne. I løbet af foråret vil vi også introducere en ny spændende kaffe fra Costa Rica. Det bliver kort sagt et godt år for kaffeelskeren.

Forår i køkkenet

I køkkenet vil vi lade os inspirere af årstidens råvarer, og der vil ofte være spændende nye retter at finde på tavlen. Derudover har vi som altid vores populære brunch, chili con carne, burgere, samt vores lækre boller.

Vi er meget glade for at vores dygtige kok, Helle, har fået sin aftale forlænget, således at hun bliver hos os året ud.

Påsken i butikken

I Påsken er det skik at få lidt til den søde tand, og her kan butikken være behjælpelig med nogle alternativer til det almindelige chokolade-påskeæg. Vi har netop fået en dejlig blød karamel fra Irland, som kan få de fleste tænder til at løbe i vand. Den lækre fudge-karamel bliver håndlavet af tre søstre i Belfast og fås i mange smagsvarianter, f.eks. lakrids, smørkaramel, Madagaskar-vanilje, rom-rosin, havsalt og mange andre.

melting-pot-butter-fudge

Karamellen er kun en af mange ting som vi har fundet på livsstilsmesse i Herning. Vi kom tilbage, ikke bare med nye varer, men også med en masse nye indtryk og kontakter. I kan se frem til en masse nye typer lækkerier, som både vil blive brugt i køkkenet og være til salg i butikken.

Vil man give en mere blivende påske-gave har vi også netop fået nogle smukke fedtstensæg med afrikanske motiver. De vil gøre sig som dekoration på et anderledes påskebord.

For kaffe-elskeren kan vi også tilbyde flotte espresso-kopper i mange friske farver. Vi har tidligere haft disse kopper i et mere begrænset farve-udvalg, og nu tilbyder vi dem også i orange, brun, lime og pink, og til særlig lav pris. Kopperne er også perfekte til at servere en mousse eller anden dessert.

Endelig vil der i løbet af foråret være smagsprøver i butikken. I dag (27/2) vil der være smagsprøver på Melting Pot Fudge, og der vil være flere torsdage i foråret hvor man kan prøve vores lækre varer.

Kulturdage i Svendborg Socialpsykiatri

Den 21. marts og 28. april afholder Svendborg Socialpsykiatri. For gæster på Café Aroma betyder det, at vi holder lukket begge dage.  For borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien betyder det to dage med foredrag, debat og musik. Dagenes titel og tema er ’Livgivende relationer – Om resonans mellem mennesker’.

Idéen om resonans er idéen om kontakt mellem mennesker. Vi taler om god kemi, eller simpelthen at to mennesker ’kan’ sammen.  Dette er naturligvis ikke mindre vigtigt i forholdet mellem borger og støtteperson i socialpsykiatrien, og ligeså vigtigt er det at begge parter har lov til at sige fra, hvis relationen ikke virker. På skrift lyder dette ret ligetil, men kan ofte være mere kompliceret i dagligdagen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om resonans (og dens modsætning, dissonans), kan Lars Lorentzons Resonans I En Nøddeskal anbefales. (http://www.psykosocialrehabilitering.dk/images/pdf/resonans_i_en_nddeskal.pdf)

Lukkedage i foråret

Torsdag 4. og fredag 5. april, samt mandag den 14. til onsdag den 16. april er caféen lukket for gæster. Dette skyldes dels påsken og dels at personalet er på kursus.

Titika Fahlén og Anette Christophersen

 

titiane

 

Næste måneds udstiller på Cafe Aroma er Titika Fahlén, som mange allerede kender fra udstillinger rundt omkring i Svendborg kommune.

Selv siger hun om sin kunst :

“Krusedulledyrene startede vinteren 2009, hvor jeg sad og lavede kruseduller med kul på papir.

Pludselig dukkede der små væsner op med store øjne, som talte til mig.

Derefter kom de på lærreder.

Jeg bruger mest akrylmaling, oliemaling og oliekridt, som jeg blander på kryds og tværs.

Inspiration finder jeg i mennesker, dyr, sindsstemninger, drømme og andre udtryk, jeg møder i min hverdag.”

Sammen med Titika Fahlén udstiller Anette Christophersen, der næsten udelukkende maler non-figurative billeder.

Inspirationen henter hun i de materialer, der indgår i billedet og det kan være småsten, jord, slagmetal og akrylmaling.

Når Anette starter på et billede, ved hun ofte ikke hvordan det ender med at se ud.

Processen tager over og Anette må følge med.

Udstillingen kan ses på Café Aroma fra 30. januar til 26. februar 2014

Nyhedsbrev for Januar 2014

Kære gæster!

Vi håber at I allesammen har haft en god jul, og er kommet godt ind i 2014. I dette nyhedsbrev vil vi se lidt tilbage på året der gik, og frem på dét der lige er startet. Derfor er nyhedsbrevet lidt længere end sædvanligt.

Hos Café Aroma har vi fået et flot nyt gulv, som vi er meget tilfredse med. Vi vil gerne invitere jer alle, til at komme forbi og se caféens, og naturligvis nyde vores gode mad og kaffe.

Succesens pris

Køkkenet har haft en god og travl december måned, med rigtig mange gæster. Derfor har vi også haft mange reservationer, og det har vi været glade for. Nogle af vores gæster har dog oplevet at måtte gå forgæves, da alt har været optaget på grund af reservationerne.

Derfor har vi besluttet at gæster fremover kan reservere bord til selskaber på ca. 20 personer, men at sådanne forespørgsler skal bekræftes af både køkken og café.

Vedrørende ’mad ud af huset’, så er I fortsat meget velkomne til at rette henvendelse til os. I den kommende periode vil maden, der kan bestilles, tage sit udgangspunkt i vores aktuelle menukort. Så kom ind og se vores menukort, og lad os tage en snak om hvad I kunne tænke Jer.

Forbedring og forskønnelse

Vores servicegruppe, der tager sig af rengøring og vedligeholdelse, bliver sjældent nævnt i nyhedsbrevene. Det på trods at intet kunne fungere uden dem. Udover deres daglige arbejde med at holde café, butik og baglokaler, har servicegruppen i det forgangne år også fremstillet nogle meget flotte juledekorationer. Disse blev solgt i butikken, og forskønnede den betydeligt. De var også et hit hos Jer, og vi fik hurtigt udsolgt.

I forbindelse med installationen af det nye gulv, har vi også fået en ny trappe til køkkenet. Her skal servicegruppen fabrikere et gelænder, hvilket bliver noget helt nyt for dem, og noget vi alle ser frem til.

Januar betyder udsalg!

I butikken sætter vi det nye år i gang med et Januarudsalg. Dette er en lejlighed til at prøve vores lækre julemarmelade (som er dejlig hele året rundt) til en favorabel pris. Vi kan også byde på en Mulled Berry Punch, en krydret og økologisk drik der varmer på kolde eller våde dage.

Udover vores tilbud, har vi som altid smukke lys fra Vance Kitira. I har måske set lysene I dekorationerne på Danmarks Radios Aftenshowet. Lysene har en flot levende tekstur, og samspillet mellem lysets flamme og farve er fantastisk. Vi kan tilbyde lysene i mange farver, såsom hybenrose, turkis og ananas. Farver der frisker op når vejret er vådt og gråt.

Ny honning

I butikken er vi stolte over at kunne tilbyde Jer en virkeligt god lokalfremstillet honning, direkte fra biavleren.  Her giver vi ordet til avleren selv:

Efter at have gennemlevet en krise i foråret 2013 hvor jeg var indlagt 2 uger på P i Svendborg, mener jeg at det er nødvendigt at vurdere om jeg lever og arbejder som jeg helst vil. Resultatet af mine overvejelser er Ambrosius Honning.

Konceptet bag Ambrosius Honning er at holde bier på deres egne betingelser. Honningen høstes først når den er helt moden og det gøres så skånsomt som overhovedet muligt. Honningen bearbejdes nænsomt, tålmodigt og omhyggeligt bagefter. Honningen kommer til sidst i helt tætte Holmegårds glas.

Det er vigtigt at bierne er så sunde og livskraftige som overhovedet muligt. Det bliver de ved at leve naturligt, tror jeg. Derfor lader jeg dem så vidt muligt beholde så meget honning at de kan klare sig gennem vinteren uden at få sukkerfoder.

Bierne forstyrres mindst muligt og kun på grund af de mest nødvendige indgreb, samt naturligvis de lovpligtige gennemsyn.

Der købes ikke bivoks fra andre biavlere og bruges fortsat ikke pesticider. Jeg arbejder på at bierne kommer til at stå på økologiske jorde.

Biernes historie går 150 millioner år tilbage, for 65 millioner år tilbage var de ved at uddø sammen med dinosaurerne, nu er de igen truede, derfor skal vi passe på dem.

Den første forsøgsproduktion efter de nye ”dogme” regler er lavet og jeg er selv rigtig overrasket over hvor meget kvaliteten er højnet. Honningen er slynget med en almindelig honningslynge og derefter rørt ved hjælp af en ny teknik, der sikrer smørbarhed og rig smag, på trods af et meget lavt vandindhold. Kunderne roser honningen og selv om den er dyr har jeg solgt halvdelen af den første portion.

En ny etiket med eget logo viser at Ambrosius honning adskiller sig fra andre gode fynske honninger.

Ambrosius

Den næste forsøgsproduktion vil blive presset i en honningpresse og jeg regner med at de samlede produktionsomkostninger vil stige så meget at honningen bliver for dyr til at kunne sælges gennem butikker.

Derfor er dette en enestående mulighed for at købe et unikt fynsk niche produkt i Cafe A Roma.

Med venlig hilsen

Biavler Anders Gammelgod Herskind

Vi i butikken vil gøre vores til, at Abrosius-honningen får den udbredelse den fortjener.

 

Så mange var ordene! Vi håber at se Jer alle sammen rigtigt tit i 2014.

Vibe Madsens udstilling på Cafe Aroma torsdag d. 24. oktober – 27. november – fernisering kl. 15.00.


Unavngivet

Vibe Madsens udstilling på Cafe Aroma torsdag d. 24. oktober – 27. november – fernisering kl. 15.00.

 

”… en kærlig hilsen for en slik…”

 

Denne gang overrasker Vibe Madsen med sine malerier på gamle lærreder – hvor der på bagsiden er skrevet en kærlig hilsen. Denne hilsen kan dog først ses efter køb, men så er malerierne til gengæld meget billige…

 

Vibe Madsen siger selv om sine billeder: ”Min inspiration henter jeg fra de små oplevelser, som for mig er de allerstørste. Når først vi lærer at se dem, er de der hele tiden, selv når modstanden er størst. Mine skæve huse i flammer og farvespræl er portrætter af mennesker. De er mine hus-folk. Jeg er forelsket i livet, og det kan ses i alle mine malerier”.

 

Under ferniseringen vil der være musik ved Mads Østerbro Mellin, som spiller egne kompositioner, der læner sig op ad den klassiske genre og den type musik man også hører i film.

Udover dejlig musik, en snak med Vibe, ja, så vil du helt sikkert også møde nogle af Vibes livlige venner… og minsandten om ikke også man kan vinde et maleri for to kroner!

Den 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

 

UnavngivetDen 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

Roma Dyrhauge har disse tanker om sin udstilling:

-Jeg arbejder for tiden med forholdet mellem mennesket og havet og spændingsfeltet mellem hvad vi erindrer, som værende det prisværdige: det gamle, og øjebliksbilleder af forestillinger om, hvor vi bevæger os hen. Paradokset i ønsket om bevare naturen og dens konstante forandring. Det transhistoriske tiknytningsforhold til havet, der er stærk iboende i danskeren, hyldes af de gamle Skagensmalere og har vist vejen frem for den opfattelse, som mange danskere har af os selv som et folk, der er tæt knyttet til havet. Og det er det spørgsmål, jeg forsøger at stille: er vi stadig tæt knyttet til havet, til et billede vi har skabt af os selv som en del af den grønne bølge? Er de nye tider per definition dårlige eller er forholdet til havet mere kompleks end som så?

Denne serie er også startskuddet i mit forhold med oliemaling, fremfor akryl. Malerierne er derfor nummeret fortløbende.
Ideen er også, at malerierne kan “læses” som en del af en større helhed, der tilsammen danner en historie i historien, i et forsøg på at gøre op med en gængs forestilling om, at marine- og havmalerier ikke har et narrativt islæt.

Udstillingen kan ses til 23. oktober.

Sanni Schmidt: ” Pupper fra den kulørte verden.”

Sanni Schmidt udstiller på Cafe Aroma i Korsgade 17 i sommerperioden 4. juli til 28. august.

Sanni Schmidt er uddannet designer og textilformgiver og er nu flyttet til inspirerende og ny istandsatte lokaler på Østre skolevej i Svendborg.

Sanni Schmidt har specialiseret sig i textiler til beklædning og møbelindustrien, textile vægskulpturer samt malerier og collager til udsmykning af offentlige og private rum.

Sanni bruger materialer som sisalfibre, papirgarn, gummielastikker og nylonsnor i sin kunst. Inspirationen til kunstværkerne kommer fra dyreverdenen.

Den lille sommerfuglelarve i Sanni Schmidts univers, symboliserer ”udvikling og fremdrift”. På udstillingen vil der være fokus på Sannis store skulpturelle larver og titlen på udstillingen er ” Pupper fra den kulørte verden.” Der bliver også vist billedkunst.

Der holdes fernisering torsdag den 4.juli kl. 14.30 og Sanni Schmidt opfordrer: ”Kom og nyd det – måske vil du undres  – måske vil du ikke – men kom.

”Café Aroma vil i øvrigt være ferielukket fra 15. – 21. juli. Sanni vaegtekstiler500 kb

Nytårskur på Café Aroma

Den 17. januar dannede Café Aroma rammen for en hyggelig sammenkomst.

Her takkede borgmester Curt Sørensen, og socialudvalgets formand, Lars Erik Hornemann Svendborgs frivillige foreninger for deres store indsats på det sociale område.


Kommunen har samtidig udbetalt knap 2 millioner kr. til de frivillige organisationers videre arbejde.

Tal fra den frivillige sociale indsats fra 2010 viser at ca. 43 pct. af danskerne udfører frivilligt socialt arbejde.