Fredag den 28. februar kl. 14.30: Torben Wahlstrøm og Jan Schønemann

Café Aromas første koncert i år bliver med to lokale spillemænd.

Torben Wahlstrøm, der kom til Svendborg for få år siden, har skabt sig et positivt omdømme som troubadour og fortæller. Stamgæsterne på Kultur Paladset har nydt godt af hans sange, og mange tilhørere i Svendborg Forsamlingshus har oplevet hans Selma Lagerlöf fortællinger.
Nu optræder han sammen med Jan Schønemann, der iklæder hans melodier en festdragt af blå og røde toner fra el-guitaren. Wahlstrøm kan glæde sig til at have Jan som sidemand. Han har spillet siden sin ungdom og vandrer ubesværet og rutineret i mange genrer. Han tilføjer musikken spændende lag og smagsfulde krydderier.
I Wahlstrøms tekster tages vi med ind i sjælens dybder. Han har ikke berøringsangst for nogen menneskelige følelser og synger det ene øjeblik sange, der udmærket kunne være i Højskolesangbogen eller i salmebogen, og i det næste øjeblik blues med en stemme, der giver mindelser til Eik Skalø. Han er ikke bange for at synge om selvmord, ensomhed og længsler.
Han har rod i folkemusikken og nærmeste omegn med et stænk af Beatles og Benny Andersen. Hans melodier er enkle og iørefaldende og sproget er ganske jordnært og forholdsvist prosaisk. Derved bliver sangene umiddelbart forståelige.
Der venter tilhørerne en fantasifuld rejseoplevelse, for Wahlstrøm har en evne til at kæde sine sange sammen. Vi kommer ned på havets dybe bund og lever med den endnu ikke opdagede fisk, der bor i et hus af muslinger og drømmer om at blive set. Vi føres rundt i havet af en smuk havfrue og vi ligger på sofaen med øl og fjernbetjeningen tæt ved hånden. Vi mindes om at vi er mennesker og at kærligheden forbinder os.

Der er som altid fri entré.