Cafékoncert fredag d. 2. september kl. 14.30: Helen Davies & Lars Kristensen

Helen og Lars uden skriftEn unik koncert med harpenisten Helen Davies og violinisten, nyckelharpespilleren Lars Kristensen, som også tidligere har gæstet cafeen med Sean Whelan, en af Irlands bedste guitarister.

Duoen Davies/Kristensen spiller såvel traditionel irsk, engelsk og nordisk folkemusik som folketoner fra Helens hjemegn, Wales.

Helen Davies er som harpenist og arrangør en usædvanlig og særdeles vidtfavnende musiker. Hun er bosiddende i DK og har turneret verden over med sin mand, trompetisten Palle Mikkelborg. Forsker desuden i harpemusik fra 1700 og 1800-tallet. Helen Davies er født og opvokset i Wales og uddannet ved University of Birmingham. Har været soloharpenist ved operaen i Göteborg, i det irske radioorkester (RTE Dublin) og er tidligere docent ved The Royal Irish Academy of Music i Dublin.

Lars Kristensen har i flere årtier været yderst aktiv indenfor folkemusikken og var medstifter af gruppen “Thy Folk” og var også i en del år medlem af den landskendte gruppe “Rumlekvadrillen”. Har studeret violin hos Henrik Sachsenskjold på konservatoriet i Århus og hos violinvirtuosen Anker Buch. Lars Kristensen har de seneste 14 år bl.a. turneret med den irske guitarist Seán Whelan i Danmark, Irland og USA.

Der er som altid fri entré, og cafeen holder på musikdage åbent til musikophør ca. 16.30 (køkkenet lukker kl. 13.00).