30. juni – 24. august: Ida Glad & Liv Blazejewicz

Foto Ida Glad 208kb - Copy

Sommerudstilling med Liv Blazejewicz og Ida Glad på Aroma
Liv Blazejewicz og Ida Glad har en fælles passion at male, men deres udtryk er meget forskelligt. Sammen udstiller de i juli og august på Café Aroma og holder 30. juni kl. 14 – 16 fernisering på Café Aroma.

Ida Glad‘s inspirationen til at skabe billeder kommer mest fra hendes indre univers. Billederne opstår inden i Ida og udvikler sig siden hen på lærredet.
For det meste kommer de med et budskab om vækst eller med et ansigt pLiv Blazejewicz 320kbå indre karakterer og dynamikker, Ida har brug for at udforske.
“Jeg bruger billedarbejdet som en slags terapi, fordi jeg oplever at det igennem kreativ udfoldelse er muligt at by passe jeg’et og komme ind til det ubevidste univers.
Temaerne i Ida Glads malerier kredser om feminine/maskuline poler og dynamikker, lyset i det mørke, arketypiske billeder, dyr, naturen, instinkter og seksualitet”.

Liv Blazejewicz kalder sin billedserie for ”Nærsyn” og den har afsæt i naturen. Liv er meget inspireret af farver, strukturer og ofte de små detaljer, som man kun ser, når man lægger sig på knæ med hovedet helt ned i skovbunden. For tiden er hun bl.a. meget fascineret af “kryb”. Myrer, biller, fluer, slanger, edderkopper etc. Måske den slags man ikke har lyst til at røre ved, men som hun finder, har sin egen skønne, måske oversete, æstetik.
“Jeg finder det fascinerende at tage elementer fra den virkelige verden og bøje dem en smule ud af det naturalistiske, hvor det tager form af et lille nyt univers, jeg ikke selv kender. Derfor er det også sjældent, at jeg ved, hvad der kommer til at ske med et billede om 5 minutter.
Ofte sidder jeg med snuden et par centimeter over papiret, så der bliver nusset godt om detaljerne. Måske er det en fordel at være nærsynet, når man kigger på mine billeder?”