29. oktober – 25. november: Tove Mouritzen udstiller

CCF03112013_0000-001 (2)Torsdag d. 29. oktober kl. 15.00 er der fernisering på Tove Mouritzens udstilling af malerier, fortrinsvis portrætter. Tove har gennem mange år rejst rundt i verden, og at rejse er for Tove at leve. I mange år tog hun portræt fotos af de mennesker, hun mødte og som fascinerede hende.

Tove Mouritzen kom rigtig i gang med at male i 2006, hvor hun kom på et ikon-kursus. I 2009 blev hun uddannet som dekorationsmaler på Svendborg Erhvervsskole, hvor hun mest malede med akryl på folie. Tove maler mest figurativt og er særligt glad for Trompe l´oiel-teknikken, hvor et image bliver gengivet præcist, som man ser det.
– ”Jeg er optaget af lys og skygge, og hvor tæt disse to er forbundne… Hvordan den hvide linje på en mørk baggrund gør billedet levende – et lille svirp med penslen ændrer hele udtrykket, og det er så fascinerende. Kunst er for mig en kreativ proces – en opdagelsesrejse i mig selv – et møde – en bevægelse – i en dialog med det, jeg møder. Jeg oplever ofte, at når jeg har arbejdet med et portræt længe, så begynder personen på billedet at tale til mig. Det bliver ligesom nærværende i rummet. I billedets udtryk kan jeg fornemme personens energi og mærke en del af det liv, der er levet. Mærke at på trods af, at vi ikke taler det samme sprog, så er der alligevel i mødet en genkendelse af noget – en fælles energi. Der er en dialog og en bevægelse, og penslen danser på folien”.