27. august – 27. oktober: Len Rainey

Len foto 335kbFernisering d. 27. august kl. 15.00

”Alt er i bevægelse. Typisk for mine malerier er et figurativt og nonfigurativt billedudtryk. Mit motivvalg er oftest inspireret af min sindsstemning – i dialog med billedet. I den ånd stilles beskueren overfor den udfordring at gå i dialog med værkerne, gå på opdagelse i sig selv – og derved skabe sin egen historie om de enkelte værkers essens”.

Len Rainey er født 1946 i USA og har boet i Danmark siden 1970, hvor han som autodidakt billedkunstner og skulptør debuterede som billedkunstner i 1989 med en større udstilling på Thurø Kro i Svendborg . ”Jeg arbejder med billedkunst, lerfigurer og portrætter, relieffer og fiberbeton. Gennem de sidste 15 år har jeg undervist børn, unge og voksne i de ovennævnte discipliner. Kunst er for mig en kreativ proces, hvor jeg som kunstner opdager og afdækker nye sider af mig selv. På denne måde bliver processen for mig en opdagelsesrejse, og der opstår en udviklingsdialog mellem mig, og det jeg forsøger at udtrykke. Foruden at give beskueren en æstetisk oplevelse, er det min hensigt at appellere til en dialog mellem beskueren og mine værker. For mig handler det ikke om at dyrke kunst som en kommerciel traditionskultur. Kunst er for mig en nødvendighed for løbende at kunne udtrykke mig og deltage i den udvikling, som jeg oplever ved at være en del af den verden, vi vokser op med. Lykkes det for mig at sætte spor gennem mit arbejde, har jeg ikke levet forgæves.

Alle mine værker rummer et signal, som jeg kan bruge flere dage på at omsætte i ord. Jeg foreslår, at du i stedet for bruger tid på at involvere dig i hvert enkelt værk, som jeg konfronterer dig med. Jeg garanterer, at du ikke kommer til at kede dig”!

www.lenart.nu