Nyhedsbrev Marts 2014

Kære gæster!

Foråret lader til at være kommet for at blive, og det er også blevet tid til et nyt nyhedsbrev.  Forår betyder at der sker meget nyt, og det vil man også komme til at mærke i caféen, i menuen, og i butikkens varesortiment.

I caféen

I nogen tid har vi ikke haft vores gode Uganda-kaffe, men den skulle være lige på trapperne. I løbet af foråret vil vi også introducere en ny spændende kaffe fra Costa Rica. Det bliver kort sagt et godt år for kaffeelskeren.

Forår i køkkenet

I køkkenet vil vi lade os inspirere af årstidens råvarer, og der vil ofte være spændende nye retter at finde på tavlen. Derudover har vi som altid vores populære brunch, chili con carne, burgere, samt vores lækre boller.

Vi er meget glade for at vores dygtige kok, Helle, har fået sin aftale forlænget, således at hun bliver hos os året ud.

Påsken i butikken

I Påsken er det skik at få lidt til den søde tand, og her kan butikken være behjælpelig med nogle alternativer til det almindelige chokolade-påskeæg. Vi har netop fået en dejlig blød karamel fra Irland, som kan få de fleste tænder til at løbe i vand. Den lækre fudge-karamel bliver håndlavet af tre søstre i Belfast og fås i mange smagsvarianter, f.eks. lakrids, smørkaramel, Madagaskar-vanilje, rom-rosin, havsalt og mange andre.

melting-pot-butter-fudge

Karamellen er kun en af mange ting som vi har fundet på livsstilsmesse i Herning. Vi kom tilbage, ikke bare med nye varer, men også med en masse nye indtryk og kontakter. I kan se frem til en masse nye typer lækkerier, som både vil blive brugt i køkkenet og være til salg i butikken.

Vil man give en mere blivende påske-gave har vi også netop fået nogle smukke fedtstensæg med afrikanske motiver. De vil gøre sig som dekoration på et anderledes påskebord.

For kaffe-elskeren kan vi også tilbyde flotte espresso-kopper i mange friske farver. Vi har tidligere haft disse kopper i et mere begrænset farve-udvalg, og nu tilbyder vi dem også i orange, brun, lime og pink, og til særlig lav pris. Kopperne er også perfekte til at servere en mousse eller anden dessert.

Endelig vil der i løbet af foråret være smagsprøver i butikken. I dag (27/2) vil der være smagsprøver på Melting Pot Fudge, og der vil være flere torsdage i foråret hvor man kan prøve vores lækre varer.

Kulturdage i Svendborg Socialpsykiatri

Den 21. marts og 28. april afholder Svendborg Socialpsykiatri. For gæster på Café Aroma betyder det, at vi holder lukket begge dage.  For borgere og medarbejdere i socialpsykiatrien betyder det to dage med foredrag, debat og musik. Dagenes titel og tema er ’Livgivende relationer – Om resonans mellem mennesker’.

Idéen om resonans er idéen om kontakt mellem mennesker. Vi taler om god kemi, eller simpelthen at to mennesker ’kan’ sammen.  Dette er naturligvis ikke mindre vigtigt i forholdet mellem borger og støtteperson i socialpsykiatrien, og ligeså vigtigt er det at begge parter har lov til at sige fra, hvis relationen ikke virker. På skrift lyder dette ret ligetil, men kan ofte være mere kompliceret i dagligdagen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om resonans (og dens modsætning, dissonans), kan Lars Lorentzons Resonans I En Nøddeskal anbefales. (http://www.psykosocialrehabilitering.dk/images/pdf/resonans_i_en_nddeskal.pdf)

Lukkedage i foråret

Torsdag 4. og fredag 5. april, samt mandag den 14. til onsdag den 16. april er caféen lukket for gæster. Dette skyldes dels påsken og dels at personalet er på kursus.