Nyhedsbrev for Januar 2014

Kære gæster!

Vi håber at I allesammen har haft en god jul, og er kommet godt ind i 2014. I dette nyhedsbrev vil vi se lidt tilbage på året der gik, og frem på dét der lige er startet. Derfor er nyhedsbrevet lidt længere end sædvanligt.

Hos Café Aroma har vi fået et flot nyt gulv, som vi er meget tilfredse med. Vi vil gerne invitere jer alle, til at komme forbi og se caféens, og naturligvis nyde vores gode mad og kaffe.

Succesens pris

Køkkenet har haft en god og travl december måned, med rigtig mange gæster. Derfor har vi også haft mange reservationer, og det har vi været glade for. Nogle af vores gæster har dog oplevet at måtte gå forgæves, da alt har været optaget på grund af reservationerne.

Derfor har vi besluttet at gæster fremover kan reservere bord til selskaber på ca. 20 personer, men at sådanne forespørgsler skal bekræftes af både køkken og café.

Vedrørende ’mad ud af huset’, så er I fortsat meget velkomne til at rette henvendelse til os. I den kommende periode vil maden, der kan bestilles, tage sit udgangspunkt i vores aktuelle menukort. Så kom ind og se vores menukort, og lad os tage en snak om hvad I kunne tænke Jer.

Forbedring og forskønnelse

Vores servicegruppe, der tager sig af rengøring og vedligeholdelse, bliver sjældent nævnt i nyhedsbrevene. Det på trods at intet kunne fungere uden dem. Udover deres daglige arbejde med at holde café, butik og baglokaler, har servicegruppen i det forgangne år også fremstillet nogle meget flotte juledekorationer. Disse blev solgt i butikken, og forskønnede den betydeligt. De var også et hit hos Jer, og vi fik hurtigt udsolgt.

I forbindelse med installationen af det nye gulv, har vi også fået en ny trappe til køkkenet. Her skal servicegruppen fabrikere et gelænder, hvilket bliver noget helt nyt for dem, og noget vi alle ser frem til.

Januar betyder udsalg!

I butikken sætter vi det nye år i gang med et Januarudsalg. Dette er en lejlighed til at prøve vores lækre julemarmelade (som er dejlig hele året rundt) til en favorabel pris. Vi kan også byde på en Mulled Berry Punch, en krydret og økologisk drik der varmer på kolde eller våde dage.

Udover vores tilbud, har vi som altid smukke lys fra Vance Kitira. I har måske set lysene I dekorationerne på Danmarks Radios Aftenshowet. Lysene har en flot levende tekstur, og samspillet mellem lysets flamme og farve er fantastisk. Vi kan tilbyde lysene i mange farver, såsom hybenrose, turkis og ananas. Farver der frisker op når vejret er vådt og gråt.

Ny honning

I butikken er vi stolte over at kunne tilbyde Jer en virkeligt god lokalfremstillet honning, direkte fra biavleren.  Her giver vi ordet til avleren selv:

Efter at have gennemlevet en krise i foråret 2013 hvor jeg var indlagt 2 uger på P i Svendborg, mener jeg at det er nødvendigt at vurdere om jeg lever og arbejder som jeg helst vil. Resultatet af mine overvejelser er Ambrosius Honning.

Konceptet bag Ambrosius Honning er at holde bier på deres egne betingelser. Honningen høstes først når den er helt moden og det gøres så skånsomt som overhovedet muligt. Honningen bearbejdes nænsomt, tålmodigt og omhyggeligt bagefter. Honningen kommer til sidst i helt tætte Holmegårds glas.

Det er vigtigt at bierne er så sunde og livskraftige som overhovedet muligt. Det bliver de ved at leve naturligt, tror jeg. Derfor lader jeg dem så vidt muligt beholde så meget honning at de kan klare sig gennem vinteren uden at få sukkerfoder.

Bierne forstyrres mindst muligt og kun på grund af de mest nødvendige indgreb, samt naturligvis de lovpligtige gennemsyn.

Der købes ikke bivoks fra andre biavlere og bruges fortsat ikke pesticider. Jeg arbejder på at bierne kommer til at stå på økologiske jorde.

Biernes historie går 150 millioner år tilbage, for 65 millioner år tilbage var de ved at uddø sammen med dinosaurerne, nu er de igen truede, derfor skal vi passe på dem.

Den første forsøgsproduktion efter de nye ”dogme” regler er lavet og jeg er selv rigtig overrasket over hvor meget kvaliteten er højnet. Honningen er slynget med en almindelig honningslynge og derefter rørt ved hjælp af en ny teknik, der sikrer smørbarhed og rig smag, på trods af et meget lavt vandindhold. Kunderne roser honningen og selv om den er dyr har jeg solgt halvdelen af den første portion.

En ny etiket med eget logo viser at Ambrosius honning adskiller sig fra andre gode fynske honninger.

Ambrosius

Den næste forsøgsproduktion vil blive presset i en honningpresse og jeg regner med at de samlede produktionsomkostninger vil stige så meget at honningen bliver for dyr til at kunne sælges gennem butikker.

Derfor er dette en enestående mulighed for at købe et unikt fynsk niche produkt i Cafe A Roma.

Med venlig hilsen

Biavler Anders Gammelgod Herskind

Vi i butikken vil gøre vores til, at Abrosius-honningen får den udbredelse den fortjener.

 

Så mange var ordene! Vi håber at se Jer alle sammen rigtigt tit i 2014.