Den 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

 

UnavngivetDen 26. september er der fernisering på Café Aroma på udstillingen ”Havets forfald” ved Roma Dyrhauge fra Ulbølle.

Roma Dyrhauge har disse tanker om sin udstilling:

-Jeg arbejder for tiden med forholdet mellem mennesket og havet og spændingsfeltet mellem hvad vi erindrer, som værende det prisværdige: det gamle, og øjebliksbilleder af forestillinger om, hvor vi bevæger os hen. Paradokset i ønsket om bevare naturen og dens konstante forandring. Det transhistoriske tiknytningsforhold til havet, der er stærk iboende i danskeren, hyldes af de gamle Skagensmalere og har vist vejen frem for den opfattelse, som mange danskere har af os selv som et folk, der er tæt knyttet til havet. Og det er det spørgsmål, jeg forsøger at stille: er vi stadig tæt knyttet til havet, til et billede vi har skabt af os selv som en del af den grønne bølge? Er de nye tider per definition dårlige eller er forholdet til havet mere kompleks end som så?

Denne serie er også startskuddet i mit forhold med oliemaling, fremfor akryl. Malerierne er derfor nummeret fortløbende.
Ideen er også, at malerierne kan “læses” som en del af en større helhed, der tilsammen danner en historie i historien, i et forsøg på at gøre op med en gængs forestilling om, at marine- og havmalerier ikke har et narrativt islæt.

Udstillingen kan ses til 23. oktober.