Hyldestkoncert “A Tribute To Woody Guthrie” mandag d. 20. august kl. 19.30

Billetter á kr. 90,- kan købes i cafeens åbningstid fra mandag d. 30. juli. Ingen forudbestilling. Begrænset antal pladser.

Legendariske  Woodrow Wilson Guthrie blev født d. 14. juli 1912 i Oklahoma, USA, og blev en af amerikansk musiks største skikkelser. 100-året markeres ved en række koncerter i flere lande, og i Danmark optræder bl.a. ARNE WÜRGLER OG ANNE FEENEY (USA) sammen ved flere koncertarrangementer i august.

Woody Guthrie var folkesanger og guitarist, arbejdersanger og fagforeningskæmper. På hans guitar stod ”This Machine Kills Fascists”. Han døde d. 3. oktober 1967 efter længere tids sygdom, kun 55 år gammel, men han nåede at blive den vigtigste inspirator og frontfigur for den nye amerikanske folkemusik med navne som Pete Seeger, Tom Paxton, Bruce Springsteen og ikke mindst Bob Dylan, som besøgte ham flere gange det sidste år, han levede. Mange af hans over 1000 sange er stadig folkeeje, hvilket ikke mindst gælder sangen ”This land is your land”.

Anne Feeney er arbejdersanger, fredsaktivist, kvindesagsforkæmper, miljøaktivist og fagforeningskvinde. Født 1951 i USA i en irsk familie med musiktradition og var en del af det amerikanske folkemusikmiljø, som opstod i 60’erne i.f.m. Vietnambevægelsen og borgerretsbevægelsen. I hele juli måned medvirker hun ved mindeskoncerter for Woody Guthrie i USA, og i august medvirker hun i Woody Guthrie koncerter flere steder i Danmark sammen med Arne Würgler.

Arne Würgler startede sin musikalske løbebane i 60’erne – først som jazzmusiker i Karsten Vogel Kvartet og senere som bassist i førende beatorkestre som Burnin’ Red Ivanhoe, Blast Furnace og Pan. I 70’erne begyndte Arne Würgler et årelangt samarbejde med Benny Holst.  I 1973 tog han initiativet til foreningen for jazz- og beatmusikere, DJBFA, som han var formand for i 30 år. I 1974 udsendte Arne Würgler sin første soloplade ”Frispark”, senere kom ”Nu er vi nået dertil” og ”Med egne ord”, og sidste år udsendte han cd’en ”En hjertesag” med sin nye trio.